Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/08/2018 21:38 - Jumping

CSI1* Deauville: Patrick Jonkmans 6de in GP!

In het Franse Deauville stond het voormiddagprogramma helemaal in het teken van de CSI1* competitie met eerst een 1.20m rubriek en daarna de Grand Prix CWD over een hoogte van 1.35m! In die Grote Prijs wist onze landgenoot Patrick Jonkmans zich samen met nog 16 anderen te kwalificeren voor de barrage na een foutloze basisomloop. Jonkmans bleef daarin met zijn 10-jarige I Bay van het Langwater (Wiensender) opnieuw foutloos en klokte af in 38.69 seconden wat hem een mooie 6de plaats opleverde.

 

De overwinning ging naar de Britse amazone Kirstie Leightley met haar 10-jarige Igor van de Dorpshoeve (Kashmir Van Schuttershof). Leightley snelde naar een chronotijd van 36.09 seconden wist zo de overige deelnemers achter zich te laten. De 2de plaats was voor de Braziliaanse amazone Monika Guillon met haar 8-jarige Kwikly (Grand Cru Vd Fijf Eiken). Zij kruisten de meet in 36.52 seconden en kwamen zo een kleine halve seconde tekort om de Britse van de troon te stoten. Ook de Zwitserse amazone Jennifer Meylan wist zich een plaatsje op het podium te bemachtigen. Zij finishte met de 9-jarige Eavena LS La Silla (Riscal) in 36.72 seconden en nam zo de 3de plaats voor haar rekening. De andere 2 plaatsen in de top 5 bleven in eigen land en daarvoor zorgden Marie Eugenie Angles met de 10-jarige Ultramarine (Calvaro F.C.) en Clarance Gendron met de 13-jarige Rodrigo (Calato). Hun finishtijd waren respectievelijk 37.44 seconden en 37.68 seconden.

 

1.20m

 

Ook in de 1.20m ochtendrubriek was er al succes voor ons land met een 2de en een 7de plaats voor Luiz Felipe Neto de Azevedo. De 2de plaats behaalde hij met de 14-jarige Qualif de Thurin (Socrate de Chivre) na een finishtijd van 28.15 seconden in de 2de fase, terwijl hij voor zijn 7de plaats kon rekenen op de 8-jarige Elle Est Belle van T&L (Quincerot van T&L). Hiermee kwam hij in 29.40 seconden over de eindmeet. Enkel de Fransman Eden Leprevost Blinlebreton wist het sneller te doen. Hij klokte met 15-jarige Prodige des Etisses (Robin Z) af in 27.89 seconden en hield onze landgenoot van de overwinning.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions