Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/08/2018 21:12 - Jumping

CSI2* Lier: Anthony Wellens wint opnieuw!

In het Azelhof in Lier stond vandaag voor aanvang van de CSI2* GP nog een 1.40m rubriek op het programma waarin maar liefst 123 combinaties aan de start verschenen. De organisatie zag zich zo genoodzaakt om het eindklassement op te splitsen in twee verschillende delen.

 

In het eerste klassement was er opnieuw een overwinning voor onze landgenoot Anthony Wellens. Samen met de 8-jarige Domenco (Cornet Stern) snelde Wellens naar een finishtijd van 32.09 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten. Net als in de finalerubriek voor de 7-jarige paarden was de 2de plaats voor Constant van Paesschen. Die zadelde voor deze rubriek de eveneens 8-jarige Kid Pleasure D’Asschaut (For Pleasure) en stopte de klok op 32.28 seconden. De 3de plaats ging dan weer naar de Italiaan Alberto Zorzi. Die finishte in 32.75 seconden en kon daarvoor rekenen op de ook al 8-jarige Eclat Du Bourbecq (Baloubet du Rouet). Net naast het podium strandde de Duitse amazone Katharina Offel. Die kruiste met de 9-jarige Etna (Canturano) de meet in 33.03 seconden en wist zo haar landgenoot Daniel Deusser voor te blijven. De Stephex-ruiter vervolledigde met de 8-jarige Kiana Van Het Herdershof (Toulon) de top 5 na een finishtijd van 33.85 seconden.

 

Jos Verlooy werd nog 6de met Herald Van ’T Ruytershof (Lord Z), Wilm Vermeir 8ste met Judge Hof Ter Zeedycke (Winningmood Van De Arenberg) en Filip Lacus 12de met Kingston Van Paemel (Numero Uno).

 

In het tweede klassement was het Brazilië boven met als winnares Giovanna Sobânia. Die klokte met de 16-jarige XK Atomo Clasi (Magnifico Hm) in 31.54 seconden en mocht zo bovenaan het klassement plaatsnemen. Haar landgenoot Francisco José Mesquita Musa strandde op de 2de plaats. Hij reed de 10-jarige Carlton Du Friou (For Pleasure) door de meet in 32.18 seconden en moest zo tevreden zijn met zilver. Het brons ging naar Ierland en daarvoor zorgde Ivan Dalton. Die zette met de 8-jarige Ajaccienne (Calvaro F.C.) een chronotijd van 32.57 seconden op het scorebord en verzekerde zich zo van een plaats op het podium. De Italiaan Giampiero Garofalo slaagde daar dan weer net niet in... Hij kwam met de 8-jarige Balpar De Trebox Z (Baloubet du Rouet) binnen in 32.84 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de stek. Anthony Wellens nam in dit klassement ook nog de 5de plek voor zijn rekening. Hij finishte met de 9-jarige Jetot Fravaca (Le Tot de Semilly) in 33.62 seconden.

 

Wellens werd verder ook nog 9de met Hope Van Het Krekelhof (Chin Chin), Nick Vrins 10de met Himalaya Van Het Molenhof (Heartbreaker), Laetitia Surin 11de met Carlina Des Vergers Z (Clapton VDL) en Max Sebrechts 16de met Karlin Van ’T Vennehof (Fantomas de Muze).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions