Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/08/2018 09:19 - Algemeen

Actueel succes voor veulencollectie Borculo

In de uitgekiende sportpaardenfokkerij van heden ten dage speelt toeval slechts een rol in de marge. Met dat in het achterhoofd biedt de veulencollectie 2018 van de Nationale Eliteveiling Borculo zonder twijfel een garantie op toekomstig succes. De in overvloed aanwezige topsportgenen zijn verankerd over meerdere generatie en naast de excellente vaderdieren is dit waarschijnlijk nog meer terug te voeren op de ijzersterke moederlijnen, die deze collectie kenmerken. De volledige spring- en dressuurveulencollectie vind je op www.veulenveilingborculo.nl.

 

Nederlands team WEG Tryon

Kijkend naar de dressuur komen we de rechtstreekse, beroemde Nederlandse moederlijnen tegen van Butopia (lijn van o.a. Interfloor Next One en Radar, catalogus nummer 56), Charites (o.a. Exquis Nadine en Dorado, no. 46), Corieta (o.a. Dark Knight Texel en Enzo Ferrari, no. 31 en 32), Endy (o.a. Charmeur en Zuidenwind, no. 3, 35, 62 en 65), Ilbria (o.a. Glock’s Voice en Blue Hors Don Olymbrio,  no. 9 en 12), Lola-G (o.a. Fellini en Emerald S, no. 59) en Warmante (o.a. Jazz, no. 20).

 

Veulens uit deze en de diverse andere opvallende moederlijnen zijn aldus gecombineerd met de beste sporthengsten. Veel recente resultaten benadrukken dit. Neem alleen al het Nederlandse team voor de WEG in Tryon. Hierin de hengsten Apache, Glock’s Dream Boy en Glock’s Zonik N.O.P., waarvan we respectievelijk één (no. 1), twee (no. 8 en 9) en twee (no. 69 en 70) nakomelingen in de collectie van 70 dressuurveulens terugzien. Van de hengst Expression, die vanwege zijn toekomstpotentie recent de N.O.P.-status kreeg toebedeeld, hebben we zelfs drie veulens (no. 11 t/m 13) geselecteerd. Het Vivaldi-bloed is verder goed vertegenwoordigd door twee rechtstreekse nakomelingen (no. 66 en 67) en vier kleinkinderen (no. 62 t/m 65), via zoon Vitalis.

 

 

 

Bloed van Totilas

Dezelfde Vitalis drukte zijn stempel op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo, onder andere met zilveren medaillewinnaar Villeneuve. Goud bij de zesjarigen kwam op naam van D’Avie, een zoon van Don Juan de Hus. Uit diens rechtstreekse moederlijn bieden we een veulen (no. 14) aan van Eye Catcher, eveneens ooit medaillewinnaar op het WK. Bij de vijfjarigen was het goud voor Revolution en natuurlijk hebben we ook van deze geweldenaar nafok (no. 51 en 52) in de huidige collectie. Hetzelfde geldt voor Governor STR (no. 34), winnaar van zilver bij de zevenjarigen. Het bloed van zijn vader Totilas is rijkelijk vertegenwoordigd. We komen drie rechtstreekse nakomelingen (no. 58 t/m 60) van de levende sport- en fokkerijlegende tegen en daarnaast nog eens drie kleinkinderen (no. 30 t/m 32) via zoon Glock’s Toto Jr.

 

Een mooi resultaat was ook de prachtige zevende plaats bij de vijfjarigen voor voormalig ‘Borculo-veulen’ Imposantos. Uit een op Grand Prix-niveau geklasseerde zus van zijn moeder bieden we dit jaar weer een veulen (v. Impression, no. 38) aan.

 

Springveulens verwant aan actuele winnaars

Bijzonder is dat in de springveulencollectie deze moederlijn eveneens wordt vertegenwoordigd. En ook hier is sprake van actueel sportsucces. De moeder van het te veilen merrieveulen van Thunder van de Zuuthoeve (catalogus nummer 52) is immers een zus van Explosion W. Deze pas negenjarige sensatie rijgt dit seizoen met Ben Maher de successen aaneen in Grote Prijzen van de Global Champions Tour.         

 

Recent gloriëren in andere GCT-rubrieken deed Zinius met Harrie Smolders. Uit zijn rechtstreekse moederlijn bieden we een opvallend veulen van Dominator Z (no. 33) aan.

 

Wildcards

Van de al bewezen vererver Emerald, een andere topper van Smolders, is recent een veulen aan de collectie toegevoegd. Voor deze Southgate Balia NL (no. 64), gefokt uit een zeer sterke tak van de Balia-stam, is niet voor niks een van de wildcards ingezet. Een andere wildcard is er voor Northern Light (no. 65). Deze nakomeling van Tangelo van de Zuuthoeve is weer duidelijk te linken aan actueel sportsucces, inclusief een sterk doorgefokte moederlijn. Hij is immers een volle broer van niemand minder dan Darry Lou, de nummer zes van de Grote Prijs van Aken met Beezie Madden.

 

Rechtstreekse moederlijnen van Beezie Madden’s toppaarden zijn überhaupt goed vertegenwoordigd. We hebben een nakomeling van Comme Il Faut (no. 20) uit de lijn van haar wereldbekerwinnaar Q.Breitling LS in de collectie, alsook een zus (v. Balou du Rouet (no. 15)) van Chic Hin D Hyrencourt, winnaar van de GP van CSI Twente.

 

Nauw verwant aan een van de huidige toppers in de springsport is ook catalogus nummer 60, een dochter van Verdi TN uit de zus van Martin Fuchs’ crack Chaplin (v. Verdi TN). Zelf loopt Verdi nog altijd succesvol op het hoogste niveau en van hem bieden we met no. 61 en 62 nog meer nafok uit interessante moederlijnen aan. Maar deze collectie bestaat uit meer nakomelingen van actuele succeshengsten. Denk daarbij aan Quabri de l’Isle (no. 48 en 49), Hector van de Abdijhoeve (no. 42), Comme Il Faut (no. 17 t/m 20), Cornado I (no. 21) en Vagabond de la Pomme (no. 56 en 57).

 

Rechtstreekse zoon van Cumano

Naast actieve sporthengsten, waaronder ook jonger toptalent, drukken bewezen verervers hun stempel op de collectie, zoals Berlin (no. 8), Casall Ask (no. 11 en 12), Cicero van Paemel Z (no. 15 en 16), Cornet Obolensky (no. 22 t/m 25), Diamant de Semilly (no. 29 t/m 32) en Harley VDL (no. 39 t/m 41). Tot dit rijtje behoort zeker ook de rechtstreekse zoon van Cumano (no. 26).

 

De laatste is gefokt uit de merrie Tuut Tuut de la Vie, een van de vele beroemde (fok)merries die we tegenkomen in de rechtstreekse moederlijnen. Een bescheiden greep uit dit overzicht levert namen op als Qerly Chin de Muze (lijn van o.a. Exquis Walnut de Muze en Vagabond de la Pomme, no. 40), Usha van ’t Roosakker (o.a. Cella en Erco van ’t Roosakker, no. 19), Larthago (o.a. Harley VDL en Cantona TN, no. 56), Elottie W (o.a. Vindicat W en Woklahoma, no. 43 en 61), Fragance de Chalus (o.a. Mylord Carthago en Bamako de Muze, no. 51) en Nikita (o.a. Toulon en Vancouver d’Auvray, no. 58)!      

 

 

 

Over de Nationale Eliteveiling Borculo

Al sinds 1979 is ‘Borculo’ een begrip in de paardenwereld en dat is mede te danken aan het feit dat de organisatie altijd vooruitstrevend is geweest. Veulenveiling Borculo is daardoor op vele fronten de eerste. Niet alleen de eerste veulenveiling ooit in Nederland of de eerste op basis van het hoogste veilinggemiddelde, maar ook traditioneel de eerste veiling van het reguliere veulenveilingseizoen. Dat is dit jaar niet anders als op 29 (springveulens) en 30 augustus (dressuurveulens) editie 2018 van de Nationale Eliteveiling Borculo in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender plaatsvindt.

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions