Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/05/2018 19:44 - Jumping

CSI5* Londen: Harrie Smolders wint opnieuw

In de afsluitende CSI5* 1m55 rubriek te Londen wist Nicola Philippaerts zich als enige Belg te plaatsen voor de barrage. Met Bisquet Balou C (Balou du Rouet) beet hij daarin de spits af en toonde gebrand te zijn op de zege. Hij deed het snel, maar zag op de voorlaatste stijl de balk uit de lepels vallen waardoor hij met 4 strafpunten in 42.67 sec uiteindelijk een zevende plaats zou behalen.

 

Bertram Allen was met Hector van d’Abdijhoeve (Cabrio van de Heffinck) de eerste die wel een foutloze barrage wist te noteren. In een tijd van 42.87 sec werd hij uiteindelijk derde. Harrie Smolders en Zinius wisten de eerste dag al te winnen en toonde opnieuw hun vaardigheden in deze laatste rubriek. Met strakke lijnen en een ijzersterke rit was hij de volgende die na Allen foutloos wist te blijven. Zijn tijd van 41.96 sec bleek niet te duchten voor de concurrentie waardoor Smolders & Zinius hun tweede overwinning lieten optekenen. Nochtans doken zowel vice-Europees Kampioen Peder Fredricson en William Funnell onder Smolders zijn tijd. Helaas voor Fredricson en H&M All In kregen ze daarbij dezelfde fout als Nicola Philippaerts: Fredricson draaide heel scherp boven de voorlaatste sprong, waardoor All In zijn sprong vanachter niet kon afmaken. Vier strafpunten in 41.08 sec leverden hen een vijfde plaats op. Als voorlaatste starter leek het erop dat William Funnell met Billy Mccain (Cevin Z) de zege nog van Smolders en Zinius zouden afsnoepen. Helaas werd hun hoge snelheid afgestraft op de laatste hindernis, waardoor ze zesde werden in 41.53 sec.

 

Maikel van der Vleuten werd als laatste barragist tweede met Dana Blue. Met de lichtvoetige Mr. Blue-dochter noteerde hij een snelle foutloze rit in 42.23 sec. Denis Lynch en The Sinner (Sanvaro) zijn nog een jonge combinatie waardoor ze niet voluit gingen in de barrage. Hun foutloze rit in 43.62 sec resulteerde in een vierde plaats. 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions