CSI1* Beervelde: Ook Laenen wint opnieuw!
02/08/2018 16:12
20/03/2023 04:30
Flanders Horse Event

Nadat de jonge Robbe Schelfaut vanmorgen voor de tweede dag op rij de 1.10m rubriek van het Flanders Horse Event wist te winnen kende ook de 1.20m rubriek dezelfde winnaar als gisteren! Al moeten we in dit geval zeggen winnares, want het was dus opnieuw Melissa Laenen die met haar 9-jarige Jaegermeister K (Boris van het Kluizebos) bovenaan het klassement stond! In een tabel A rechtstreeks op tijd snelde Laenen door de finish in 65.18 seconden en had zo net iets meer dan 2 volle seconden voorsprong op haar dichtste achtervolger.

Dat werd met Nicolas Devloo-Delva opnieuw een landgenoot. Devloo-Delva rekende voor deze 2de rubriek van de dag op de 8-jarige Echo (Lord Chin) en stopte de klok op 67.19 seconden. De Franse amazone Elodie Pomaret vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij finishte met haar 16-jarige Fenja III (Fighting Alpha) in 67.87 seconden. Net naast het podium strandde dan weer Nikolas Matthijs met zijn 7-jarige Lucca van de Voorde (President). Zij kwamen door de eindmeet in 67.89 seconden en waren zo 27 honderdsten van een seconde sneller dan Jan Lamberts. Die nam met de 9-jarige Hatchoum LV Z (Heartbreaker) de 5de plaats voor zijn rekening na een chronotijd van 68.16 seconden.

Ook de andere prijzen bleven allemaal in eigen land met een 6de plaats voor Dylan Van Belle met Cequitta W Z (Cardento VDL), een 7de plaats voor Jerry Van Damme met Jiggie (Eldorado van de Zeshoek), een 8ste plaats voor Julie De Pelsmaeker met Daloubette van de Krekebeke (Baloubet du Rouet), een 9de plaats voor Aubri Noyez met Championess 10 (Carolus I), een 10de plaats voor Quinten Bradt met Green Sleeps Orage (Flipper d’Elle), een 11de plaats voor Sophie Rousseaux met Eurant DD (Vincenzo) en een 12de plaats voor Jules Vermeersch met Visconti de Beaufour (Numero Uno).