Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/07/2018 14:27 - Jumping

LGCL Berlijn: Philippaerts vandaag 2de!

Onze landgenoot Olivier Philippaerts lijkt in bloedvorm op de Longines Global Champions Tour van het Duitse Berlijn, de 12de manche van het huidige seizoen! Na zijn overwinning van gisterenavond in de eerste ronde van Global Champions League wist hij zonet ook te scoren in de tweede ronde. Philippaerts zadelde voor deze tweede ronde net als gisteren de 12-jarige merrie H&M Legend of Love (Landzauber). Samen snelden ze in deze tabel A rechtstreeks op tijd naar een chronotijd van 63.07 seconden en grepen zo net naast een tweede opeenvolgende overwinning...

                                     

Het was de Fransman Kevin Staut die het nog net iets beter wist te doen. Hij reed zijn 13-jarige For Joy van ’t Zorgvliet HDC (For Pleasure) door de eindmeet in 61.26 seconden en werd zo de eindlaureaat in deze tweede ronde. De volgende in de rij werd de Duitser Marcus Ehning. Die deed in tegenstelling tot gisteren vandaag beroep op de 13-jarige hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky). Samen kruisten ze de meet in 65.79 seconden en vervolledigden zo het podium. De 4de plaats ging naar de Zwitser Martin Fuchs, die opnieuw vol kan rekenen op de 12-jarige Cooney 51 (Cornet Obolensky). Fuchs reed de schimmelruin door de finish in 66.16 seconden en was zo 36 honderdsten van een seconde sneller dan de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. Die vervolledigde de top 5 van het klassement met zijn 13-jarige Rokfeller de Pleville Bois Margot (L’Arc de Triomphe).

 

Voor Pieter Devos was er net als gisteren tijdens de eerste ronde een 9de plaats. Hij deed vandaag daarvoor een beroep op zijn 10-jarige merrie Claire Z (Clearway).

 

Longines Global Champions League

 

De teamresultaten zagen er na deze tweede ronde wel iets anders uit. Het Valkenswaard United van Alberto Zorzi en Marcus Ehning, die na gisteren aan de leiding stonden, zakte naar de 3de plaats. Ehning wist het vandaag wel opnieuw foutloos te houden, maar Zorzi kreeg een springfout waardoor ze met een totaal eindigden van 4 strafpunten in 131.84 seconden. Hierdoor ging de overwinning naar St. Tropez Pirates van Edwina Tops-Alexander en Pieter Devos. Zij wisten als enige team de 0 stafpunten op het scorebord te houden, en dit in een tijd van 135.34 seconden. De 2de plaats ging naar de London Knights van Martin Fuchs en Olivier Philippaerts. Ook zij verzamelden 4 strafpunten en hadden er vandaag samen 129.23 seconden voor nodig om hun rondes af te leggen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions