Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/07/2018 22:12 - Jumping

LGCL Berlijn: Philippaerts wint eerste ronde

Op de Longines Global Champions Tour van het Duitse Berlijn werd vanavond als slotrubriek de eerste ronde van de Longines Global Champions League gesprongen! Het was onze landgenoot Olivier Philippaerts die in het individuele klassement de eindlaureaat werd met zijn 12-jarige H&M Legend of Love (Landzauber). Philippaerts klokte af in 64.26 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten.

 

De 2de plaats ging naar de regerende Europese Kampioen Peder Fredricson. Die zette met de 10-jarige Hansson L (Hip Hop) de klok stil op 65.47 seconden en wist zo nipt de Duitser Felix Hassmann voor te blijven. Hassmann, die zich eerder op de dag ook al wist te klasseren in de 1.45m openingsrubriek, kruiste met de 15-jarige Balzaci (Balou du Rouet) de meet in 65.62 seconden en verzekerde zich zo van een podiumplaats. De 4de plaats ging naar de voor Israël rijdende Colombiaan Daniel Bluman. Die finishte met de 11-jarige Bacara d’Archonfosse (Asca Z) in 66.01 seconden en moest zo tevreden zijn met een plaats naast het podium. De Nederlander Wout-Jan van der Schans wist het ook foutloos te doen. Hij snelde met zijn 15-jarige Capetown (Oklund) naar een chronotijd van 69.44 seconden en werd zo 5de.

 

Ook Pieter Devos wist met zijn 13-jarige Apart (Larino) alle balken in de lepels te houden. Hij klokte af in 72.99 seconden en werd zo 9de.

 

Longines Global Champions League

 

Wat de Longines Global Champions League betreft is het het Valkenswaard United van Alberto Zorzi en Marcus Ehning die aan de leiding gaan na deze eerste ronde. Zowel Zorzi met de 13-jarige Fair Light Van ’T Heike (Vigo D’Arsouilles) als Ehning met de 15-jarige Cornado Nrw (Cornet Obolenksy) wisten alle balken in de lepels te houden en totaliseerden een teamtijd van 142.38 seconden.  Ook de St. Tropez Pirates van Edwina Tops-Alexander en Pieter Devos wisten de 0 op het scorebord te houden. Zij behaalden een totaaltijd van 146.07 seconden en staan zo voorlopig 2de. De Berlin Eagles van Christian Kukuk en Ludger Beerbaum nemen voorlopig de 3de plaats in beslag. Zij deden er samen 146.39 seconden over op de parcoursen af te leggen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions