Stephex Horse Trucks

Voorbereidingen NK vierspannen en CAI Beekbergen in volle gang
Louis Vannueten
25/07/2018 22:43
2 min
paardenfotograaf.be

Voorbereidingen NK vierspannen en CAI Beekbergen in volle gang

Voor de 31e keer staat Beekbergen in augustus in het teken van de internationale mensport. Het Paardenspektakel staat weer jaarlijks op de kalender; dit jaar van 9 tot en met 12 augustus. De top van de internationale twee- en vierspansport wordt verwacht. Bovendien wordt het Nederlands Kampioenschap voor vierspannen verreden.

Naast het NK vierspannen is Beekbergen ook een belangrijke internationale driesterrenwedstrijd, waar menners vanuit de hele wereld aan start komen. In de aanloop naar het WK vierspannen in Tryon (USA), eind september, telt Beekbergen als een relevante graadmeter. Daarom zijn een aantal juryleden die ook in Tryon aan de ring zullen zitten, hier in functie. De hindernissen worden ontworpen door de Hongaar Gabor Fintha, die verschillende WK’s bouwde. De wedstrijd is bovendien een van de prestigieuze evenementen waar de vierspanrijders zich kunnen kwalificeren voor de wereldbeker.

Het NK vierspannen brengt nog extra spanning in de wedstrijd. Lukt het Koos de Ronde om zijn titel te prolongeren? Of gaat meervoudig kampioen IJsbrand Chardon met de hoogste eer strijken, of de nieuwe generatie, in de persoon van Bram Chardon?

Veel publiek

De grote bezoekersaantallen (vorig jaar bijna 20.000) in Beekbergen zijn een unicum voor menwedstrijden op Nederlandse bodem. Eén van de doelstellingen van de organisatie is de mensport bij het grote publiek te brengen. ‘Daarom vragen we geen entree,’ vertelt organisator Mieke van Tergouw. ‘Mennen is mijn persoonlijke passie en ik wil dat het grote publiek daarmee kan kennismaken. Omdat bij ons de beste menners ter wereld rijden, krijgen mensen gelijk het allermooiste van onze sport te zien.’

Vrijwilligers

De eerste voorbereidingen zijn al begin dit jaar gestart. Er zijn weer veel vrijwilligers en sponsoren nodig om het evenement mogelijk te maken. ‘Je kan niet vroeg genoeg beginnen,’ lacht Mieke. ‘We zijn gelukkig met ons team goed op elkaar ingespeeld en dit wordt al de 31e editie, dus we weten wat ons te doen staat.’ Vorig weekend kwamen alle vrijwilligers bij elkaar en werden onder het genot van een heerlijke barbecue de taken verdeeld. De hindernisbouw is gestart en de laatste voorbereidingen vinden de komende weken plaats. Het aftellen is begonnen: Mieke van Tergouw en haar team hopen weer veel paardensportliefhebbers te begroeten op het Paardenspektakel 2018 rond Riant Equestrian Centre.


Programma CAI Beekbergen - update 270718

KLIK HIER Website CAI Beekbergen

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap