Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/07/2018 12:49 - Jumping

CSIU25 Valkenswaard: Ijzersterke Gaublomme!

Onze landgenoot Arnaud Gaublomme heeft er een droomweekend opzitten op de Tops International Arena in het Nederlandse Valkenswaard! Nadat hij zowel vrijdag als zaterdag al één rubriek van de CSIU25 competitie wist te winnen deed hij het gisteren tijdens de slotdag nog beter en schreef zowaar beide rubrieken op zijn naam!

 

In de finalerubriek over een hoogte van 1.50m was hij de beste met zijn 9-jarige Jazira van het Bildeken (Cicero Z Van Paemel)! In een barrage met 6 stopte Gaublomme de klok op 41.54 seconden en liet zo opnieuw de Brabançonne weerklinken. De 2de plaats bleef in eigen land en daarvoor zorgde amazone Claudia Verburgt. Zij snelde met haar 15-jarige Abbervail Lightning (Ard VDL Douglas) naar een finishtijd van 42.01 seconden en was zo exact een halve seconde sneller dan de Duitser Max Haunhorst. Die moest zo met zijn 11-jarige Crueger (Converter) tevreden zijn met de 3de plaats op het podium. De 4de plaats was voor de Qatari Salmen Sultan A M Al Suwaidi met de 18-jarige Cantaro (Corrado I). Zij finishten in 46.12 seconden en strandden zo net naast het podium. De Nederlander Emiel Richter tenslotte nam de 5de plaats voor zijn rekening. Hij kruiste met de 10-jarige Disinaa (Rubert R) de met in 47.56 seconden en sloot zo de top van het klassement af.

 

Met een chronotijd van 39.04 seconden kwam de snelste barragerit echter van Thibault Philippaerts met zijn 9-jarige Jaimi van Dorperheide (Winningmood Van De Arenberg). Helaas sprong Jaimi één balk uit de lepels waardoor Philippaerts genoegen moest nemen met de 6de plaats.

 

1.35m/1.40m

 

In de 1.35m/1.40m ochtendrubriek won Gaublomme al voor de 3de dag op rij met de 10-jarige Corale van T Glemhof (Colman). In een tabel A rechtstreeks op tijd stopte hij de klok op 58.84 seconden en wist zo overtuigende de concurrentie voor te blijven. De Zwitserse amazone Alessandra Bichsel bezette de 2de plaats. Zij kwam met de 10-jarige Stakkanuja (Stakkatol) door de eindmeet in 63.41 seconden en moest zo duidelijk haar meerdere erkennen in Gaublomme. De Deense Camilla Ernst was de laatste laureate op het podium. Zij klokte af in 64.02 seconden en kon daarvoor rekenen op de 8-jarige Chacolot (Chacco Blue). Ook hier was er een 4de plaats voor de Qatari Salmen Sultan A M Al Suwaidi. Ditmaal zadelde hij de 9-jarige Guilder’s Empire of the Sun (London) en finishte hij in 66.14 seconden. Onze landgenote Rachel Steffen sloot in deze rubriek de top van het klassement af. Zij reed de 10-jarige Bricco (Callahan VDL) door de eindmeet in 67.65 seconden.

 

Verder was er nog een 8ste plaats voor Gilles Thomas met de 8-jarige Edison van Schuttershof (Udarco Van Overis) en een 11de plaats voor Thibault Vermeulen met de 7-jarige Enjoy vd Wijnhoeve Z (Eros Platiere).

 

TAGS   |   ALESSANDRA BICHSEL   |   ARNAUD GAUBLOMME   |   CAMILLA ERNST   |   CLAUDIA VERBURGT   |   MAX HAUNHORST   |   RACHEL STEFFEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions