Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/07/2018 22:43 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Vanderwegen en Jochems op 1

Terwijl het op de Ashford Arena vanmorgen de ruiters en amazones van de CSI2* competitie waren die als eerste aan de bak moesten stond het voormiddagprogramma van de Stephex Arena in het teken van de finalerubrieken voor de 5- en 6-jarige paarden.

 

Bij de 6-jarige paarden was het onze landgenoot Neal Vanderwegen die de overwinning in eigen land wist te houden! In een barrage met 8 deelnemers zette hij met de Zangersheide-gefokte Eduard Jh Z (Emerald Van ’T Ruytershof – F: Dirk Slootmaeckers) een eindtijd neer van 41.36 seconden en wist zo de concurrentie ruim achter zich te laten. De Duitser Niklas Betz was degene die het dichtst in de buurt wist te komen. Hij klokte met zijn eveneens Zangersheide-gefokte Nero Z (Namelus R – F: LVP Stables) echter af in 43.40 seconden en moest zo net als vrijdag tevreden zijn met de 2de plaats. De 3de plaats ging naar de Ierse topruiter Denis Lynch. Die kruiste de meet in 43.50 seconden en kon daarvoor rekenen op de Hannoveraanse hengst Cornets Iberio (Cornet Obolenky – F: Heinrich Ramsbrock).

 

De 4de plaats bleef opnieuw in eigen land met Yves Awouters en zijn BWP-gefokte Messi E (Fidjy Of Colors – F: Marcel Franssen). Awouters hield het ook opnieuw foutloos en stopte de klok op 44.02 seconden. De Finse Elena Hietanen tenslotte nam de 5de plaats voor haar rekening. Zij reed de Zangersheide-gefokte Candyman Sbk Z (Candillo Z – F: Kristof Bijloos) naar een finishtijd van 45.30 seconden en was zo de laatste foutloze barragekandidaat.

 

5-jarige paarden

 

Ook in de 5-jarige paarden weerklonk de Brabançonne en hiervoor zorgde Lennard Jochems met de BWP-gefokte Noortje – S (Dakar VDL – F: Louis Sips). Jochems, die eind vorige maand ook al de finale van de SBB Competitie voor jonge paarden wist te winnen, snelde in een barrage met 8 deelnemers naar een chronotijd van 40.14 seconden en wist zo de concurrentie te verschalken. De 2de plaats ging naar de Chinees You Zhang met de BWP-gefokte Noortje Vd Windheuvel (Farfelu de Muze – F: Charles Budo). Zij finishten in 40.68 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort om Jochems van de troon te stoten. De 3de plaats was voor de Zangersheide-gefokte Excalibur Sr Z (Elvis Ter Putte (Elvis Ter Putte – F: Erik & Marie-José Sleutels) onder het zadel van de Tsjech Jan Maly. Zij klokten af in 41.86 seconden en vervolledigden zo het podium.

 

De andere plaatsen in de top 5 bleven in eigen land met op de 4de plaats Pascale Haep en de Zangersheide-gefokte Quick Blue Z (Quick Star – F: Pascale Haep). Zij kruiste de meet in 43.32 seconden en waren zo meer dan 4 volle seconden sneller dan Gauthier Mercenier. Die sloot zo met de Oldenburger Chaccotano (Chacco Blue) de top van het klassement af na een chronotijd van 47.68 seconden.

TAGS   |   DENIS LYNCH   |   GAUTHIER MERCENIER   |   JAN MALY   |   LENNARD JOCHEMS   |   NEAL VANDERWEGEN   |   NIKLAS BETZ   |   PASCALE HAEP   |   YOU ZHANG   |   YVES AWOUTERS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions