Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/07/2018 12:03 - Jumping

CSIYH1* Opglabbeek: Thuiswinst voor Westborg

Na 3 weken Knokke Hippique zijn we in eigen land deze week opnieuw te gast in het Limburgse Sentower Park in Opglabbeek waar organisatoren Laurens Meynaerts en Ken Ruysen opnieuw kosten noch moeite hebben bespaard om alles tot in de puntjes in orde te hebben. Het concours begon zelfs uitstekend voor de Sentower Stables want het was de Zweedse amazone Sofia Westborg die de zege in de rubriek voor de 6-jarige paarden in eigen huis wist te houden. Met haar Zangersheide-gefokte Concordia Z (Chiquitano Z – F: Wim Aegten) zette ze in de 2de fase een chronotijd van 31.11 seconden op het scorebord en wist zo de concurrentie overtuigend achter zich te laten.

 

Op ruime afstand was de 2de plaats voor de Duitser Niklas Betz met zijn eveneens Zangersheide-gefokte Nero Z (Namelus R – F: LVP Stables). Zij finishten in 34.42 seconden en moesten zo duidelijk hun meerdere erkennen in Westborg. De 3de plaats ging naar Italië met Giampiero Garofalo en de SF-gefokte Cocorico de Riverland (L’Arc de Triomphe – F: Riverland). Zij kwamen aan de finish in 35.67 seconden en vervolledigden zo het podium. Ook de Amerikaan Michael Hughes en de Finse Elena Hietanen wisten zich een plaats in de top van het klassement te veroveren. Hughes reed de Iers-gefokte ABC Private Jet (Je t’aime Flamenco – F: Patrick Kehoe) naar een finishtijd van 37.82 seconden en werd zo 4de terwijl Hietanen met de Zangersheide-gefokte Candyman Sbk Z (Candillo Z – F: Kristof Bijloos) de 5de plaats voor haar rekening nam na een chronotijd van 38.10 seconden.

 

Voor ons land wist enkel Gauthier Mercenier zich te klasseren. Hij hield met zijn SF-gefokte Croc Lulu d’Aubigny (Baloubet du Rouet – F: Pierre Valette) ook alle balken in de lepels en werd zo 10de.

 

5-jarige paarden

 

In de voorafgaande rubriek voor de 5-jarige paarden wisten 13 combinaties een foutloze omloop te noteren. Voor ons land waren dat Lennard Jochems met de BWP-gefokte Noortje – S (Dakar VDL – F: Louis Sips), Pascale Haep met de BWP-gefokte Naf Naf van de Bisschop (Echo Van ’t Spieveld – F: Tom De Craene), Klaas Koentges met de BWP-gefokte Nanno Vd Bisschop (Kannan – F: Tom De Craene), Gauthier Mercenier met de Oldenburg-gefokte Chaccotano (Chacco Blue – F: Gestüt Lewitz) en Tom Meuris met de Zangersheide-gefokte Kanouchy Z (Kannan – F: Rob Santermans).

 

TAGS   |   GIAMPIERO GAROFALO   |   NIKLAS BETZ   |   SOFIA WESTBORG

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions