Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/07/2018 15:35 - Jumping

CSIYH Valkenswaard: Housen 5de in finale 6j

Op de Tops International Arena in Valkenswaard stond vanmorgen op de Main Arena om 08.30u de finalerubriek voor de 6-jarige paarden op het programma. De beste 40 combinaties over de manches van de maandag en gisteren verschenen in de ring om een gooi te doen naar de overwinning.

 

Een van die 40 combinaties was Limburger Alexander Housen met zijn Sloveense Warmbloed Duel de Hsp (Diamant de Semilly). Housen, die vorige week op het EK in het Franse Fontainebleau nog deel uitmaakte van de Belgische equipe die goud haalde bij de Junioren, wist zich samen met 17 anderen te plaatsen voor de barrage. Daarin zette hij een finishtijd van 38.53 seconden op het scorebord en legde zo beslag op de 5de plaats.

 

Het waren de Britten die domineerden met op kop Donald Whitaker en zijn Brandenburg-gefokte Chilli (Colestus – F: Erich Schoch). Whitaker kruiste de meet in 34.56 seconden en was zo net geen volle seconde sneller dan zijn landgenoot William Rekert. Die moest met de KWPN-gefokte Hot Bluebird (Plot Blue) tevreden zijn met de 2de plaats na een finishtijd van 35.51 seconden. De Italiaan Alberto Zorzi was de laatste man op het podium. Hij klokte met de Zangersheide-gefokte Adele Z (Air Jordan – F: Horse Trading BV Tops) af in 37.31 seconden en werd zo 3de. Ook de Ier Ivan Dalton wist het nog iets sneller te doen dan Housen... Hij finishte met de SF-gefokte Chrome d’Eclipse (Dollar Delapierre) in 37.66 seconden en strandde zo wel net naast het podium.

 

Na zijn 9de plaats van gisteren was er vandaag een 10de plaats voor Jan van Alken met zijn BWP-gefokte Made In ’T Ruytershof (Norton D’eole – F: Stal 't Ruytershof Bvba), dit na een chronotijd van 39.83 seconden.

 

TAGS   |   ALBERTO ZORZI   |   ALEXANDER HOUSEN   |   DONALD WHITAKER   |   WILLIAM REKERT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions