Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/07/2018 22:28 - Jumping

LGCL Parijs: Kevin Staut wint tweede ronde!

Onder de Eifeltoren in Parijs werd vanmiddag om 16.00u de tweede manche van de Longines Global Champions League gesprongen. Het was de Fransman Kevin Staut die hierin de zege veilig wist te stellen. Samen met de 10-jarige Lorenzo (Landos), die tot voor 2 maanden nog werd uitgebracht door de Finse Anna-Julia Kontio, zette hij een chronotijd van 69.04 seconden op het scorebord en bleef zo als enige onder de kaap van de 70 seconden.

 

De Duitser Marcus Ehning was degene die met zijn 15-jarige Pret A Tout (Hiram Chambertin) het dichtst in de buurt wist te komen. Hij kwam met zijn chronotijd van 71.42 seconden echter ruim tekort om Staut te bedreigen. De 3de plaats ging opnieuw naar Frankrijk met Penelope Leprévost en de 12-jarige Gain Line (Stolzenberg), die ze onlangs ter beschikking kreeg van Oleksandr Onyshchenko.  Leprévost kruiste de meet in 71.84 seconden en verzekerde zich zo van een plaats op het podium. Ook de Israëlische amazone Danielle Goldstein wist zich een plaats in de top van het klassement te veroveren. Zij bracht de 12-jarige Lizziemary (Cabri d’Elle) aan de meet in 73.16 seconden en legde zo beslag op de 4de plaats. De 5de plaats tenslotte was voor regerend Europees Kampioen Peder Fredricson. Hij zette met de 10-jarige Hansson WI (Hip Hop) een chronotijd neer van 74.63 seconden.

 

Het beste Belgische resultaat kwam van Olivier Philippaerts. Hij werd 10de met zijn 12-jarige H&M Legend of Love (Landzauber). Voor Karel Cox en de 10-jarige Dublin Van Overis Z (Darco) was er nog een 14de plaats.

 

Logines Global Champions League

 

Het teamklassement in deze 10de manche van het seizoen werd gewonnen door de Montreal Diamonds van Euro-horse ruiters Jos Verlooy en Harrie Smolders. Zowel Verlooy met de 10-jarige Igor (Emerald Van ’T Ruytershof) als Smolders met zijn 14-jarige Don VHP Z N.O.P. (Diamant de Semilly) wisten in beide omlopen alle balken in de lepels te houden en dit in een totaaltijd van 159.37 seconden. Het zilver was voor Madrid in Motion van Eduardo Alvarez Aznar en Marc Houtzager. Ook zij behaalden een totaal van 0 strafpunten en dit een totaaltijd van 163.07 seconden. De Miami Celtics van Jessica Springsteen, Cameron Hanley en Denis Lynch namen dan weer de 3de plaats voor hun rekening. Zij behaalden 4 strafpunten in 157.16 seconden.

 

TAGS   |   KEVIN STAUT   |   MARCUS EHNING   |   PéNéLOPE LEPREVOST

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions