Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/06/2018 14:04 - Jumping

CSI3* Knokke: Denutte op het podium!

De kop is eraf, Knokke Hippique 2018 is officieel begonnen! De volgende 3 weken zal er in de West-Vlaamse badplaats internationaal gesprongen worden op alle niveaus met al hoogtepunt deze week de CSI5*!

 

Het waren de ruiters en amazones van de CSI3*die vanmorgen om 09.00u op de Albert Plage de aftrap mochten geven in een 1.35m rubriek in 2 fasen. Hendrik Denutte wist zich daarin meteen naar een podiumplaats te rijden met zijn 10-jarige Dulora Quality (Quaprice du Bois Margot). Denutte stopte de klok op 30.43 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats.

 

Helemaal bovenaan het klassement stond de Luxemburgse Charlotte Bettendorf, die zich ook op elk concours waar ze aan de start verschijnt in de kijker weet te rijden. Bettendorf reed haar 12-jarige Salta de Cartigny (Zandor Z) naar een finishtijd van 29.65 seconden en werd zo de 1ste winnaar van Knokke Hippique 2018! Ook de 2de plaats was Belgisch getint met de voor Azerbeidzjan rijdende Belg Patrick Mc Entee. Die finishte met zijn eveneens 12-jarige Alice Mury Marais Z (Air Jordan Z) in 29.79 seconden en nestelde zich zo tussen Bettendorf en Denutte. Net na Denutte kwam de Amerikaanse amazone Lilie Keenan. Die zette met haar 10-jarige Ikea (Thunder Van De Zuuthoeve) een tijd neer van 30.67 seconden en kwam zo 24 honderdsten van een seconde tekort voor een podiumplaats. François Mathy Jr tenslotte mocht de top 5 vervolledigen. Hij bracht zijn 10-jarige Mr Magoo (Chacco Blue) aan de eindmeet in 31.30 seconden.

 

Andere Belgen die zich in deze openingsrubriek wisten te klasseren waren op de 6de plaats Koen Vereecke met de 12-jarige Glasgow MB (Toulon), op de 9de plaats Celine Schoonbroodt-De Azevedo met de 9-jarige Early H.B(Harley VDL), op de 10de plaats Frédéric Veraet met de 12-jarige Gin Duidam (Quidam de Revel) en op de 11de plaats Leonie Peeters met de 16-jarige Catho (Millar).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions