Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/06/2018 19:35 - Jumping

CSI2* Kronenberg: GP-winst voor L. Thijssen

Met 60 combinaties verschenen ze vanmiddag aan de start in de afsluitende CSI2* GP van Kronenberg. 7 van hen wisten de basisomloop van de Nederlandse pistebouwer Henk Linders tot een goed einde te brengen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Onze landgenoot Alexander Housen slaagde hier helaas niet in. Hij kreeg met de 9-jarige Lorelei van het Waterschoot Z (Lord Z), waarmee hij donderdag nog de openingsrubriek won, 2 springfouten in de basisomloop en zou geen rol van betekenis spelen in deze 1.45m hoge rubriek.

 

Het was uiteindelijk de Nederlander Leon Thijssen die de overwinning in eigen land wist te houden. Thijssen reed zijn 11-jarige hengst Cristello 2 (Numero Uno) naar een finishtijd van 39.55 seconden en bleef zo als enige onder de kaap van 40 seconden. De 2de plaats ging naar de Duitse amazone Katrin Eckermann en haar 8-jarige Cornwell (Cornado Nrw). Eckermann stopte de klok op 40.02 seconden en kwam zo een kleine halve seconde tekort voor de overwinning. De 3de plaats was Belgisch getint met de Amerikaanse amazone Alise Oken en haar BWP-gefokte Hitchcock Van De Broekkant (Canturo). Oken kruiste met haar ruin de meet in 40.81 seconden en verzekerde zich zo van de 3de plaats op het podium. De Braziliaan Thiago Ribas Da Costa haalde het podium dan weer net niet... Hij klokte met de 10-jarige Dreambrina (Verdi TN) af in 42.40 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de plaats. De 5de plaats bleef opnieuw in Nederland met Mathijs van Asten en zijn 13-jarige Romane du Theil (For Pleasure). Van Asten behaalde met een chronotijd van 40.12 seconden de 3de snelste tijd, maar kreeg onderweg af te rekenen met een springfout.

 

TAGS   |   ALISE OKEN   |   KATRIN ECKERMANN   |   LEON THIJSSEN

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions