CSI2* Bonheiden: Goffinet blijft Laenen voor
Rob Tijskens
20/06/2018 23:30
2 min
paardenfotograaf.be

De eerste dag van het driesterrenconcours van Bonheiden werd vanavond afgesloten met een 1.15m rubriek voor de ruiters en amazones van de CSI2*. Ook hier waren het onze landgenoten die het mooie weer maakten met een volledig Belgisch podium als gevolg. Bovenaan dat Belgisch podium stond andermaal Thierry Goffinet, die zo zijn 2de overwinning van de dag op zijn naam schreef. Goffinet reed de 7-jarige Clotilde de La Croix Z (Cosinhus) in de 2de fase door de eindmeet in 25.10 seconden en was zo opnieuw de snelste.

Al kwam thuisamazone Melissa Laenen wel aardig in de buurt... Zij had voor deze rubriek de 13-jarige Firenze van de Withoeve (Eros Platiere) gezadeld, maar kwam met haar finishtijd van 25.21 seconden net tekort om Goffinet van de troon te stoten. De 3de plaats was voor Jessica Geurts. Zij klokte met de 11-jarige Hunter Van Berimar (Winningmood Van De Arenberg) af in 25.54 seconden en vervolledigde zo het podium. Op de 4de plaats wist de Brit Adrian Whiteway zich opnieuw te klasseren. Whiteway, die eerder op de dag al 5de werd in de rubriek voor de 6-jarige paarden, bracht zijn 7-jarige Billy Prompts (Cevin) aan de meet in 25.67 seconden en was zo een kleine seconde sneller dan onze landgenote Maud Pietroniro. Die sloot met de 13-jarige Filou de Haistreux (Quick de Ste Hermelle) de top 5 af na een finishtijd van 26.55 seconden.

Ook verderop in het klassement heel wat landgenoten met een 6de plaats voor Dylan Van Belle met de 9-jarige Cequitta W Z (Cardento VDL), een 7de plaats voor Paris Vandousselaere met de 8-jarige Kalashnikov (Der Senaat 111), een 8ste plaats voor Mike Van Belle met de 8-jarige Edidoune By Wisbecq (Atlantys By Wisbecq), een 9de plaats voor Paris Vandousselaere met de 11-jarige Quitona de La Cour Z (Quintus), een 10de plaats voor Ellen Celis met de 9-jarige Jackson (Diamant de Semilly) en een 12de plaats voor Jan Boyen met de 13-jarige For Winning TR (Calvaro).