Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/07/2018 23:14 - Jumping

LGCL Cannes: Devos 2de in eerste ronde!

Op de Longines Global Champions Tour van Cannes werd zonet de eerste ronde van Global Champions League afgewerkt. De Belgen waren daarin duidelijk in vorm met maar liefst 4 klasseringen in de top 10! Het beste Belgische resultaat kwam van Pieter Devos met zijn 14-jarige ruin Espoir (Surcouf de Revel), met wie hij vorige maand ook nog 4de werd in GP van de LGCT van Madrid. Devos zette een finishtijd van 74.59 seconden op het scorebord en strandde zo op een mooie 2de plaats.

 

Enkel de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo wist een betere prestatie neer te zetten. Hij reed zijn 13-jarige G&C Arrayan (Baloubet du Rouet) naar een chronotijd van 70.16 seconden en wist zo de concurrentie overtuigend achter zich te laten. Net na de Devos kwam de Fransman Alexis Deroubaix. Die rekende voor deze eerste ronde op de 11-jarige Timon d’Aure (Mylord Carthago) en klokte af in 74.62 seconden. Net naast het podium strandde de ervaren Noor Geir Gulliksen. Die reed de 12-jarige VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot) door de eindmeet in 77.66 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de plaats. Tenslotte wist ook de Ier Michael G Duffy zich een plaats in de top 5 te veroveren. Hij bracht de 10-jarige Lapuccino 2 (Livello) aan de meet in 77.81 seconden.

 

Net naast de top 5 strandde Jérôme Guery met zijn 12-jarige Garfield De Tiji des Templiers (Quasimodo Z), terwijl Niels Bruynseels na zijn 4de plaats van vanmiddag nu 7de werd. Bruynseels kon hiervoor rekenen op de eveneens 12-jarige Gancia de Muze (Malito de Reve). Voor Olivier Philippaerts tenslotte was er een 10de plaats met de ook al 12-jarige H&M Legend of Love (Landzauber).

 

Longines Global Champions League 

 

In het teamklassement zijn het voorlopig de Prague Lions die aan de leiding staan. Zowel Bruynseels als Ales Opatrny met de 13-jarige VDL Fakir (Indorado) wisten de 0 te houden en behaalden een teamtotaal van 162.00 seconden. De Miami Celtics, bestaande uit Jessica Springsteen met de 12-jarige RMF Swinny du Parc (Laudanum) en Cameron Hanley met de 9-jarige Quirex (Quirado), volgen op de 2de plaats. Ook zij behaalden 0 strafpunten en dit in een tijd van 163.24 seconden. De Chantilly Pegasus staan dan weer op de 3de plaats. Lopez hield het dan wel foutloos, maar de Fransman Roger Yves Bost kreeg met zijn 12-jarige Sunshine du Phare (Kannan) een springfout waardoor ze met een teamtotaal van 4 strafpunten in 146.83 seconden eindigden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions