Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/05/2018 22:01 - Jumping

LGCL Saint-Tropez: O. Philippaerts wordt 6de

Op de Athina Onassis Horse Show in Saint-Tropez werd vanmiddag omstreeks 17u de eerste ronde van de Longines Global Champions League afgewerkt. 54 combinaties verschenen hierin per 2 in de ring en reden zowel voor een teamresultaat als voor een individueel klassement.

 

Olivier Philippaerts was de Belg die het beste resultaat wist voor te leggen. Hij reed de 12-jarige H&M Legend of Love (Landzauber), die hij voor het eerst terug in een CSI5* inzette sinds de wereldbekerfinale in Parijs van vorige maand, door de eindmeet in 78.37 seconden en strandde zo op de 6de plaats. Winst was er voor de Ier Darragh Kenny met zijn 13-jarige Babalou 41 (Balou du Rouet). Kenny wist de klok te stoppen op 73.37 seconden en was exact een halve seconde sneller dan zijn eerste achtervolger. Die eer van dan weer te beurt aan de Duitser Daniel Deusser die hiervoor kon rekenen op de 10-jarige Tobago Z (Tangelo Van De Zuuthoeve), met wie hij vorig jaar in Mechelen de Sires Of The World wist te winnen. Ook opnieuw op het podium stond de Fransman Simon Delestre, vanmiddag nog winnaar van de 1.45m openingsrubriek. Delestre finishte met zijn 13-jarige Hermes Ryan (Hugo Gesmeray) en moest zo genoegen nemen met de 3de plaats.

 

Plaats 4 was voor regerend Europees Kampioen Peder Fredricson. Die kwam met de 10-jarige Hansson WL (Hip Hop) aan de meet in 76.21 seconden en was zo ruim anderhalve seconde sneller dan de Amerkaanse amazone Jessica Springsteen. Die vervolledigde de top 5 met haar 12-jarige RMF Swinny du Parc (Berlin) na een chronotijd van 77.86 seconden.

 

Longines Global Champions League 

 

In het teamklassement zijn het de Shanghai Swans die na deze eerste ronde aan de leiding gaan. Zowel Deusser als de Braziliaan Pedro Veniss met de 10-jarige Uccello de Wil (Marlou Des Etisses) wisten het foutloos te houden en verzamelden een totaaltijd van 156.03 seconden. De Miami Celtics, bestaande uit Shane Breen met de 10-jarige Ipswich van de Wolfsakker (London) en Jessica Springsteen, volgen op de 2de plaats. Ook zij wisten de 0 op het scorebord te houden en dit in een tijd van 158.49 seconden. De Monaco Aces met Simon Delestre en onze landgenoot Jérôme Guery met zijn 12-jarige Garfield de Tiji des Templiers (Quasimodo Z) zijn dan weer goed voor een voorlopige 3de plaats. Zij behaalden een totaal van 4 strafpunten in 154.95 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions