Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/05/2018 16:12 - Jumping

LGCT Saint-Tropez: Jérôme Guery op podium

Op de Athina Onassis Horse Show in Saint-Tropez heeft onze landgenoot Jérôme Guery zich zonet naar een podiumplaats gereden in de 1.45m openingsrubriek van de Longines Global Champions Tour. In een tabel A in 2 fasen klokte Guery met de 11-jarige Celvin (Raphael) af in 29.72 seconden en verzekerde zich zo van de 3de plaats!

 

De top 5 zat zéér kort bij mekaar met als uiteindelijke winnaar de Franse snelheidsduivel Simon Delestre. Die zette met de 13-jarige Chesall Zimequest (Casall) een chronotijd van 29.12 seconden op het scorebord en wist zo de concurrentie nipt voor te blijven. Ook de Egyptenaar Sameh El Dahan wist het nog net iets sneller te doen dan Guery. Hij kwam met de 15-jarige Championes (Come On) over de eindmeet in 29.25 seconden en nestelde zich zo op de 2de plaats. Stephex-ruiter Daniel Deusser was dan weer goed voor de 4de plaats. Hij zat met zijn 14-jarige Cornet (Cornet Obolensky) Guery op de hielen, maar kwam uiteindelijk 6 honderdsten van een seconde tekort voor een podiumplaats… De Amerikaanse amazone Laura Kraut tenslotte nam de 5de plaats voor haar rekening. Zij reed de 15-jarige Whitney (Concorde) naar een finishtijd van 29.80 seconden.

 

Guery was echter niet de enige landgenoot die zich wist te klasseren. Verderop in het klassement was er nog een 8ste plaats voor Jos Verlooy met Caracas (Casall), een 14de plaats voor Karel Cox met Evert (Amadeus) en een 15de plaats voor Olivier Philippaerts met Extra (Berlin).

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   JEROME GUERY   |   LAURA KRAUT   |   SAMEH EL DAHAN   |   SIMON DELESTRE

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions