CSIYH1* Bonheiden: Bourguignon 2de bij de 5j
Nathalie De Martin
24/05/2018 15:00
2 min
paardenfotograaf.be

In het Hippisch Centrum C&M in Bonheiden waren het vanmorgen om 11.30u de 5-jarige paarden die als eerste aan de start verschenen. Zij sprongen hun eerst rubriek over een hoogte van 1.10m in een Tabel A 2 fasen Special. De was de Deense amazone Kamilla Grauff Albrektsen die de concurrentie te snel was. Ze klokte met haar Ceitrick af in 30.54 seconden en hield zo onze landgenoot Vincent Bourguignon van de overwinning. Die finishte met zijn Oldenburger Hh Diamant Blue (Diarado – F: Gestüt Lewitz) in 32.16 seconden en moest zo genoegen nemen met de 2de plaats. Met een finishtijd van 33.02 seconden was de 3de plaats voor de Tsjech Jan Malý. Die kon hiervoor rekenen op de Oldenbruger Charles Blue (Chacco Blue – F: Gestüt Lewitz). Melissa Laenen met de Zangersheide-gefokt Olympic II Eb Z (Olympic Cruz – F: LVP Stables) en Jonas Vervoort met de KWPN-gefokte Issun Boshi (Caretino Gold) waren de andere 2 geklasseerden in de top 5. Zij kwamen aan de meet in 35.24 seconden en 37.53 seconden.

6-jarige paarden

Geen Belgen in de top van het klassement bij de 6-jarige paarden waar het de snelle Brit Graham Babes was die de overwinning wist weg te kapen. Babes, die afgelopen week in het Azelhof maar liefst 6 rubrieken wist te winnen, snelde met zijn BWP-gefokte Ma Fleur JS (Emerald Van ’T Ruytershof – F: Johan Schutters) naar een chronotijd van 27.81 seconden en voegde zo opnieuw een overwinning toe aan zijn palmares. Ook de Tsjech Jan Malý wist zich hier te klasseren. Hij klokte met de Italiaans gefokte Idefix Del Laghetto (Cardento VDL – F: Az. Agr. Il Lagheto di Spotti Nadia Micaela) af in 29.33 seconden en bezette zo de 2de plaats. De Britse Lauren Edwards was goed voor de 3de plaats. Zij finishte met haar AES-gefokte Breit Star (Breitling LS – F: Andrew Doswell) in 29.65 seconden en stond zo mee op het podium. Net naast het podium strandde de Deen Robin Grauff-Jacobsen. Die kwam met de Deense Warmbloed Egelund’s Miss Unique (Numero Uno) door de chrono in 29.84 seconden en was zo 4 honderdsten van een seconde sneller dan de Duitser Marco Litterscheidt. Die vervolledigde de top 5 met zijn Brandenburger Catoo Bi Du (Helenenhof’s Catoo – F: Stefanie Otto).

Voor ons land was er een 7de plaats voor Christophe Vanderhasselt met de Zangersheide-gefokte Angelika Hero Z (Aganix du Seigneur Z – F: Luc Henry), een 9de plaats voor Filip Lacus met de BWP-gefokte en gekeurde hengst Mambo Van Paemel (Ugano Sitte – F: B.A. Stoeterij Van Paemel), een 10de plaats voor Kirsten Rombouts met de BWP-gefokte Minerva de Kalvarie (Elvis Ter Putte – F: Stal de Kalvarie) en een 12de plaats voor Max Verheyen met de KWPN-gefokte Helga-Utopia (VDL Zirocco Blue – F: De Beer).