Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/05/2018 15:30 - Jumping

CSI2* Valkenswaard: Philippaerts op podium!

De Belgen blijven de goede prestaties opstapelen op de Tops International Arena in het Nederlandse Valkenswaard! In de 1.40m Medium Tour die zonet verreden werd was het opnieuw Olivier Philippaerts die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Hij reed in deze Tabel A rechtstreeks op tijd de 9-jarige Cigaret JVH Z (Clinton), die hij onlangs ter beschikking kreeg van Jan Vermeiren, naar een finishtijd van 60.24 seconden en bezette zo de 3de plaats. Philippaerts was trouwens niet de enige landgenoot in de top van het klassement, ook Rachel Steffen wist zich naar een top 5 klassering te rijden. Zij kwam met de 10-jarige Bricco (Callahan VDL) aan de meet in 61.35 seconden en werd zo 5de.

 

Het was de Duitser Max Nieberg die de concurrentie te snel af. Nieberg deed in deze finalerubriek een beroep op de 14-jarige Nabab de Revel (Nabab de Reve) en stopte de klok op een overtuigende 56.59 seconden. Ook de Ier Trevor Breen wist het nog sneller te doen dan Philippaerts. Hij klokte met de 12-jarige Billy Drizzle (Billy Congo) af in 59.03 seconden en nam zo de 2de plaats voor zijn rekening. De 4de plaats tenslotte was voor de Mexicaanse amazone Mariel Victoria Aguirre met haar 8-jarige Charlie Harper (Comme Il Faut). Zij wist in 60.67 seconden door de eindmeet te komen.

 

1.35m Small Tour

 

Ook in de 1.35 Small Tour die hieraan vooraf ging waren er weer verschillende landgenoten die van zich lieten horen. Zo was er een 6de plaats voor Constant van Paesschen met de 10-jarige Tant d’Espoir Lindenhof Z (Thunder Van De Zuuthoeve), een 8ste plaats voor Yves Awouters met de 8-jarige Fiesta (Mozart Des Hayettes) en een 10de plaats voor Karel Cox met de 12-jarige Gentleman (Couleur Rubin). Allen bleef zij foutloos in deze Tabel A rechtstreeks op tijd.

 

De overwinning moesten ze echter laten aan de jonge Ier Harry Allen, die ook gisteren al een rubriek op zijn naam wist te schrijven. De jongere broer van Bertram Allen kruiste de meet in 55.75 seconden en was zo opnieuw de beste. De 2de plaats ging naar de Britse amazone Jemma Kirk. Zij kwam met de 14-jarige Quelisto (J’ai l’Espoir d’Elle) door de eindmeet in 57.20 seconden en wist zo nipt Patrick Mc Entee achter zich te laten. Die werd na zijn overwinning van maandag en zijn 2de plaats van gisteren vandaag 3de met de 10-jarige April Mury Marais Z (Air Jordan Z). Hun finishtijd was 57.45 seconden. Ook Emily Moffitt met de 14-jarige Zagahorn (Matterhorn) en Patrick Lam met de 11-jarige Cassini’s Angel (Cassini II) wisten zich een plaatsje in de top 5 van het klassement op te eisen.

 

TAGS   |   HARRY ALLEN   |   JEMMA KIRK   |   MAX NIEBERG   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PATRICK MCENTEE   |   RACHEL STEFFEN   |   TREVOR BREEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions