Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/05/2018 17:43 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Babes blijft Belgen voor

In Opglabbeek stonden vanmiddag voor aanvang van de afsluitende GP op de Ashford Arena nog de finalerubrieken voor de 5- en 6-jarige paarden op het programma. Bij de 6-jarige paarden wisten zich 9 van de 39 combinaties te plaatsen voor de barrage. Winst was er daarin voor de Brit Graham Babes, die gisteren ook al goed was voor de 3de plaats. Babes finishte met zijn BWP-gefokte Ma Fleur JS (Emerald Van ’T Ruytershof – F: Johan Schutters) in 35.27 seconden en wist zo 3 Belgen voor te blijven. De eerste in dat rijtje Belgen was Christophe Vanderhasselt. Die kruiste met de Zangersheide-gefokte Pikap de Muze Z (Ponsee V – F: Joris De Brabander) de meet in 37.35 seconden en bezette zo de 2de plaats. Ann Carton-Grootjans strandde dan weer op 3de plaats. Zij klokte met de BWP-gefokte Malissa de Muze (Vigo D’Arsouilles – F: Heli De Baere) af in 39.59 seconden en stond zo mee op het podium. De 3de Belg in het rijtje was Filip Lacus met de BWP-gefokte Mambo Van Paemel (Ugano Sitte – F: B.A. Stoeterij Van Paemel). Lacus zette de klok stil op 43.89 seconden en moest zo genoegen nemen met een plaats naast het podium. De Braziliaan Adir Abreu Junior sloot de top 5 af met de BWP-gefokte Magic V.H. Appelsvoordehof (Castelino Van De Helle – F: Andre Blommaert). Hun chronotijd was 39.11 seconden, dit met een springfout.

 

Voor Michael van den Bosch was er nog een 7de plaats met de NRPS-gefokte Zirocco (Zilverstar T – F: Danny Schaper), voor zijn zus Ines van den Bosch een 8ste plaats met de BWP-gefokte Megeve de la Pomme (Elvis Ter Putte – F: Geert Baertsoen) en voor Maarten Driessen een 12de plaats met de Zangersheide-gefokte Zita Z (Zandor Z – F: Luc Didden).

 

5-jarige paarden

 

Bij de 5-jarige paarden kregen we wel een Belgische overwinning dankzij Pascale Haep en haar SBS-gefokte Happy Melody de la Defliere (Button Sitte – F: Charles Rolland). In een barrage met 4 finishte Haep, die ook vrijdag al de beste was in de rubriek voor de 5-jarige paarden, in 40.57 seconden en was zo de enige foutloze combinatie. De Italiaan Antonio Alfonso was met de Italiaans-gefokte Londra Dell’Oxer (Toulon – F: Stephanie Marianeschi) net iets sneller, maar moest na een springfout genoegen nemen met de 2de plaats. Onze landgenote Charlotte Philippe tenslotte nam de 3de plaats voor haar rekening. Zij kreeg in de barrage 2 springfouten met de Zangersheide-gefokte Bless Vdh Z (Balou du Rouet – F: P&M Invest NV).

 

TAGS   |   ANN CARTON   |   ANTONIO ALFONSO   |   CHARLOTTE PHILIPPE   |   CHRISTOPHE VANDERHASSELT   |   FILIP LACUS   |   GRAHAM BABES   |   PASCALE HAEP

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions