Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/04/2018 23:10 - Jumping

CSI3* Maubeuge: Demeersman 6de in LR!

Op de internationale jumping van het Franse Maubeuge stond vanmiddag om 13.30u de eerste Longines Rankingproef op het programma! Ook hier bleek de basisomloop geen sinecure want slechts 12 van de 70 starters slaagden erin om zich te kwalificeren voor de barrage, waaronder ex-bondscoach Dirk Demeersman met de 9-jarige Justice Van Het Reigershof (Clinton). Demeersman finishte daarin in 43.23 seconden en viel daarmee net buiten de top 5.

 

De overwinning was voor de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf, die eerder deze maand ook nog 4 rubrieken wist te winnen op de Z-tour in Lanaken! Bettendorf klokte met de 13-jarige Raia D’Helby (Chapultepec) af in 40.74 seconden en wist zo 4 Franse combinaties voor te blijven. De eerste van die 4 combinaties was Harold Boisset. Die kwam met de 12-jarige Quolita Z (Quasimodo Z) aan de meet in 41.27 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort. De 3de plaats was voor Nicolas Deseuzes met de 14-jarige Quilane De Lezeaux (Grenat De Grez). Die kruiste de meet in 41.63 seconden en verzekerde zich zo van een podiumplaats. Jonathan Chabrol legde beslag op de 4de plaats. Hij finishte in 42.35 seconden en kon hiervoor rekenen op de 10-jarige Clint Eastwoord De Hus (Clinton I). De 5de plaats tenslotte was voor Oliver Robert. Die reed de 9-jarige Vangog Du Mas Garnier (Cornet Obolensky) door de eindmeet in 42.51 seconden. Ook Koen Vereecke wist zich opnieuw te klasseren, hij werd 16de met de 9-jarige Jativia (Cardento VDL).

 

1.35m

 

Ook in de afsluitende 1.35m rubriek zorgde Vereecke voor het beste Belgisch resultaat. Hij finishte in deze Tabel A rechtstreeks op tijd met de 10-jarige Ugo Manciais (Kashmir Van Schuttershof) in 64.99 seconden en legde zo beslag op de 7de plaats. Hij werd op de 8ste plaats gevolgd door Arnaud Doem met de 11-jarige Hartje Hof Ter Zeedycke (Cartier Van De Heffinck). Ook José Thiry wist zich nog te klasseren op de 11de plaats, dit met de 8-jarige Urinca Z (Understone Van De Kapel).

 

De winst bleef echter in eigen land met Harold Boisset en de 14-jarige Quaprica D’Aveyron (Diamant de Semilly). Die zette de klok stil op 59.56 seconden en bleef zo als enige onder de grens van de 60 seconden. De Marokaan Abdelkebir Ouaddar finishte met zijn 16-jarige Cordano Sitte Z (Carthago Z) in 61.17 seconden en nam zo de 2de plaats voor zijn rekening. De 3de plaats ging naar Charlotte Bettendorf, die zo mag terugblikken op een vruchtbare dag. Zij kruiste met de 12-jarige Salta De Cartigny (Zandor Z) en  vervolledigde zo het podium. Ook de Franse combinaties Faustine Laferrerie met de 11-jarige Tinkagirl De La Pomme (Tinka’s Boy) en Nicolas Delmotte met de ook al 11-jarige Cupido (L’Esprit) wisten zich een plaatsje in de top 5 van het klassement te bemachtigen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions