Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/04/2018 13:37 - Jumping

CSIYH1* Maubeuge: Belgen in de prijzen

In het Franse Maubeuge hebben onze landgenoten ook vandaag weer voor mooie prestaties gezorgd in de ochtendrubrieken voor de jonge paarden! Zo was er in de rubriek voor de 7-jarige paarden een podiumplaats voor Yves Vilain met de SBS-gefokte Freesby de Vy (Deister – F: D.o.l.b.y.). Vilain, die het ook gisteren al foutloos hield, klokte in deze Tabel A rechtstreeks op tijd af in 69.22 seconden en strandde zo op de 3de plaats!

 

De andere plaatsen in de top 5 bleven in eigen land met als winnaar Julien Gonin en de Zangersheide-gefokte Carrat D’Alleriat Z (Con Spirit). Gonin zette de klok stil op 66.79 seconden en was zo bijna 2.5 seconden sneller dan zijn eerste achtervolger. Die eer was weggelgd voor Axel Van Colen en de SF-gefokte Be Mine d’Authuit (Quaprice du Bois Margot). Zij kwamen aan de meet in 69.22 seconden. Ook Timothee Anciaume en Olivier Robert wisten zich een plaatsje in de top 5 te bemachtigen. Anciaume finishte met de SF-gefokte Beguin De B’Neville (Lamm De Fetan) in 71.25 seconden en werd zo 4de, Robert kruiste met de ook al SF-gefokte Boy De Lancon (Lenett) de meet in 71.48 seconden en legde beslag op de 5de plaats. Ook Jérôme Guery wist zich nog te klasseren, hij werd 9de met de Zangersheide-gefokte Crooner D’Hyrencourt Z (Crown Z – F: André Henry).

 

6-jarige paarden

 

Na de rubriek voor de 7-jarige paarden kwamen ook de 6-jarige paarden opnieuw aan de start! Ook hier kwamen onze landgenoten goed voor de dag met een 4de plaats voor Arnaud Doem en een 5de plaats voor Stéphanie Andries. Doem, die gisteren ook al 3de was, finishte in deze Tabel A rechtstreeks op tijd in 82.68 seconden en kon hiervoor opnieuw rekenen op de SBS-gefokte Givenchy Du Fleury (Nabab de Reve – F: G. & F.L. Doem-Bottriaux). Andries reed haar KWPN-gefokte Hianca (Bodinus) dan weer naar een finishtijd van 56.00 seconden.

 

Ook hier waren de thuisruiters die domineerden met een volledig Frans podium als gevolg. Op kop van dat Frans podium stond opnieuw Julien Gonin, die dus zijn 2de overwinning van de dag te pakken had. Gonin finishte met de SF-gefokte CresusD Du Lavoir (Quality Touch) in 75.53 seconden en wist zo onder andere zijn landgenoot Nicolas Delmotte achter zich te laten. Die zette met de Zangersheide-gefokte Dark Moon De Greenbay Z (Diarado – F: Stephane Chantot) de klok stil op 77.02 seconden en moest zo genoegen nemen met de 2de plaats. De 3de plaats was voor amazone Pauline Cogniot. Die kruiste met de Hannoveraanse merrie Subaru Star (Stakkato) de meet in 78.61 seconden en stond zo dus mee op het podium.

 

Ook Charlotte Philippe  wist zich opnieuw te klasseren. Na haar overwinning van gisteren werd ze vandaag 7de met de SBS-gefokte Godiva S (Andiamo – F: Albert Peffer).

TAGS   |   ARNAUD DOEM   |   JULIEN GONIN   |   NICOLAS DELMOTTE   |   STEPHANIE ANDRIES   |   YVES VILAIN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions