Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/04/2018 14:53 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Westborg blijft Belgen voor

Op deze slotdag van de Easter Tour in het Sentower Park waren het vanmorgen opnieuw de 6-jarige paarden die al vroeg aan de bak moesten. In deze finalerubriek op de Ashford Arena stond er opnieuw geen maat op de Zweedse thuisamazone Sofia Westborg! In een barrage met 16 deelnemers was Westborg net als gisteren de beste met haar Zangersheide-gefokte Concordia Z (Chiquitano Z), een fokproduct van Wim Aegten uit Peer. Westborg zette een chronotijd van 37.36 seconden op het scorebord en wist zo 2 van onze landgenoten van de overwinning te houden.

 

De eerste van die 2 landgenoten was de snelle Thierry Goffinet. Die klokte met de SBS-gefokte Gray D Albion DB (Balou du Rouet – F: Hazoy) af in 37.46 seconden en kwam zo 10 honderdsten van een seconde  tekort voor Westborg van de troon te stoten. Die andere landgenoot, of beter gezegd landgenote, was Pascale Haep. Die reed haar SF-gefokte Chartraine Pre Noir (Kannan – F: Nicolas & Jean-Sylvestre Martin) door de eindmeet in 37.86 seconden en strandde zo op de 3de plaats. De Portugees Mario Wilson Fernandes nam dan weer de 4de plaats voor zijn rekening. Hij finishte met de Hannoveraanse merrie Carrisma (Carrico – F: Henrik Plass) in 38.50 seconden en was zo 18 honderdsten van een seconde sneller dan de Oostenrijker Christian Rhomberg. Die sloot de top 5 af met de Westfaalse ruin Come On 35 (Comme Il Faut – F: Sportpferde Merchformann Osterwick).

 

Katja Haep werd nog 8ste met de Holsteiner merrie Chupalina 2 (Clarimo – F: Harm Sievers), Yves Awouters 11de met de BWP-gefokte Messi E (Fidjy Of Colors – F: Marcel Franssen) en Dominique Hendrickx 12de met de Zangersheide-gefokte Mylord Les Hauts Z (Mylord Carthago – F: Patrick Himpe).

 

TAGS   |   PASCALE HAEP   |   SOFIA WESTBORG   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions