Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/04/2018 21:45 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: C. Aston blijft Belgen voor

In het Sentower Park in Opglabbeek heeft de Britse amazone Chloe Aston er opnieuw een uitstekende dag opzitten! Na haar overwinning in de 1.40m rubriek kort na de middag schreef ze vanavond ook nog de tweede rubriek voor de 7-jarige paarden op haar naam. Aston, die gisteren in de eerste rubriek ook al 2de was, reed haar SBS-gefokte Flavie van de Helle (Carlow van de Helle – F: N.V. Van De Helle) door de eindmeet in 57.37 seconden en wist zo 2 van onze landgenoten van de overwinning te houden.

 

Een van die landgenoten was Dennis Caubergs. Die klokte met de KWPN-gefokte Ghostbuster (Indoctro – F: Keulen) af in 58.14 seconden en moest zo genoegen nemen met de 2de plaats. Die andere Belg was de snelle Thierry Goffinet, de winnaar van de rubriek van gisteren. Goffinet zette met de BWP-gefokte Lolita du Ta d’BO (Igor van de Vaddenhoek – F: Jean-Claude Cordier) een tijd neer van 60.47 seconden en stond zo nog juist op het podium. De 4de plaats ging naar de Nieuw-Zeelander Luke Dee met zijn BWP-gefokte Lolly Pop Van ’T Akkerhof (Warkant Van ’T Gestelhof – F: Stefaan Van Loveren). Dee finishte in 60.53 seconden en was zo 33 honderdsten van een seconde sneller dan de Ierse ruiter Tim Macdonagh. Die sloot zo de top 5 af met de Iers gefokte Mr Boom Hoom (Heritage Fortunus – F: Clare Hughes).

 

Verder wist ook Rik Hemeryck zich opnieuw te klasseren, hij werd 7de met de BWP-gefokte Loupiac de Sclef (Ugano Sitte – F: Jean-Luc Loise). Verder werd Gudrun Patteet nog 9de met de Zangersheide-gefokte Fantasie Vhw Z (Filou de Muze – F: Patteet Lv Agri) en Wilm Vermeir 11de met de SF-gefokte Big Lord Carthago (Mylord Carthago – F: Antoon Leyn).

 

5-jarige paarden

 

Ook de 5-jarige paarden kwamen vandaag voor de tweede keer aan de start. Zij sprongen vanmiddag op de Ashford Arena opnieuw een Tabel A. Voor ons land wisten François Mathy Jr. en Dominique Hendrickx het foutloos te houden. Mathy deed dit met de BWP-gefokte Nura Lta (Nabab de Reve – F: Lama Bint Turki Alsaud), Hendrickx met de SBS-gefokte Hagadir de l’Epinette (Dayton Sitte – F: Jean-Marc Velghe).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions