Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/04/2018 22:16 - Jumping

CSI2* Opglab.: Vandenberk wint overtuigend!

Maar liefst 192 combinaties verschenen er vanmiddag in Opglabbeek aan de start in de Prijs About Horses, de 1.40m hoofdrubriek van de CSI2*. Door dit hoge aantal deelnemers werd het totaalklassement zo opnieuw opgesplitst in 2 verschillende klassementen.

 

Jens Vandenberk had dat tweede klassement niet nodig om opnieuw een rubriek op zijn naam te schrijven! Hij reed de 12-jarige ruin Contiki (Contendro I) door de eindmeet in 54.10 seconden en was zo de overtuigende winnaar van het totaalklassement en van het eerste klassement! En met overtuigend bedoelen we ook wel echt overtuigend want de nummer 2 in de stand, de Canadees Kara Chad, volgde op bijna 5 volle seconden! Hij kwam met de 9-jarige Viva (Now Or Never M) binnen in 59.06 seconden. De 3de plaats was voor de Italiaan Antonio Alfonso. Die finishte met de 9-jarige Dream Van Generhese (Indian Gold Van de Castershoeve) in 60.31 seconden en verzekerde zich zo van een podiumplaats. De Ier Cian O’Connor nam de 4de plaats voor zijn rekening. Hij klokte met de 12-jarige Clenur (Carinue) af in 60.31 seconden en was zo exact 40 honderdsten van een seconde sneller dan de Amerikaanse amazone Taylor Alexander. Die sloot de top 5 af met de 13-jarige Ryanair de Riverland (Quick Star).

 

Wilm Vermeir werd nog 8ste met de 9-jarige Jinternel (Diamant de Semilly), Brecht Goossens 9de met de 12-jarige Goodwill (For Pleasure), Dominique Hendrickx 13de met de 11-jarige Colina Pijnvenhof Z (Colman), Rik Hemeryck 16de met de 9-jarige Jarvi de Sclef (Cicero Z Van Paemel), Quentin Lambotte 19de met de 10-jarige In The Mood (Winningmood Van De Arenberg), Brecht Goossens 20ste met de 9-jarige Earl (Namelus R) en François Mathy Jr. 21ste met de 10-jarige Uno de La Roque (Numero Uno).

 

In het tweede klassement was het de Egyptenaar Abdel Said die de grote slokop werd. Hij won de rubriek met de 9-jarige Venise du Reverdy (Quidam de Revel) na een finishtijd van 58.03 seconden en werd vervolgens ook nog eens 2de met de 10-jarige SIEC Captain Future Z (Chellano Z), dit na een chronotijd van 59.58 seconden. Het brons was voor de in België wonende Brit William Whitaker. De stalruiter van Ludwig Criel kwam met de 9-jarige Justin van de Zandhoeve (Emerald Van ’T Ruytershof) aan de meet in 59.88 seconden en hield zo onze landgenoot Koen Vereecke van een podiumplaats… Vereecke zette met QP Castilano de klok stil op 60.53 seconden en moest zo genoegen met de 4de plaats. De Deense amazone Rikke Haastrup vervolledigde met de 9-jarige Casira (Casino) de top 5. Zij kwamen door de eindmeet in 60.79 seconden.

 

Koen Vereecke wist zich even verderop nog eens te klasseren, hij werd 7de met de 9-jarige Lady Unexpected (Lord Pezi). Verder was er nog een 9de plaats voor Jan Vlemmix met de 9-jarige Jadette van het Mettenhof (Sandro Boy), een 17de plaats voor Pascale Haep met de 10-jarige Iris van de Bisschop (Kannan) en een 18de plaats voor Annelies Vorsselmans met de 8-jarige First Lady G (Whitaker).

TAGS   |   ABDEL SAID   |   JENS VANDENBERK   |   KARA CHAD   |   KOEN VEREECKE   |   WILLIAM WHITAKER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions