Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/04/2018 16:15 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Goffinet wint direct 2 keer

Terwijl men in Opglabbeek op de Stephex Arena van start ging met de openingsrubrieken van de CSI2* waren het op de grote Ashford Arena de jonge paarden die als eersten aan de start verschenen. Hierbij was er weer een opvallende rol weggelegd voor onze landgenoot Thierry Goffinet, die zowel de rubriek voor de 6-jarige paarden als die voor de 7-jarige paarden op zijn naam wist te schrijven!

 

Bij de 7-jarige paarden kon Goffinet rekenen op de BWP-gefokte Lolita du Ta d’Bo (Igor van de Vaddenhoek – F: Jean-Claude Cordier), die hij sinds december onder het zadel heeft. Goffinet snelde in de 2de fase naar een chronotijd van 27.03 seconden en wist zo de concurrentie voor te blijven. De 2de plaats was voor de snelle Britse amazone Chloe Aston, die zich ook afgelopen week al enkele keren in de kijker wist te rijden. Aston liet met de SBS-gefokte Flavie van de Helle (Carlow van de Helle – F: N.V. Van de Helle) een tijd noteren van 27.18 seconden en kwam zo 15 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning. De Nederlander Ruben Lamers bezette dan weer de 3de plaats. Lamers klokte met de Holsteiner merrie Connora O.H. (Connor – F: Guido Op ’T Eynde) af in 27.46 seconden en verzekerde zich zo van een podiumplaats. Rik Hemeryck strandde dan weer net naast het podium in deze Prijs Hippovibe… Hij finishte met de BWP-gefokte Loupiac de Sclef (Ugano Sitte – F: Jean-Luc Loise) in 27.65 seconden en werd zo 4de. De top 5 werd afgesloten door de Duitser Daniel Opperman. Die reed de KWPN-gefokte Gamma S (Indoctro – F: G. Sterenberg) door de eindmeet in 27.66 seconden.

 

Dennis Caubergs werd nog 6de met de KWPN-gefokte Ghostbuster (Indoctro – F: Keulen), Wilm Vermeir 7de met de SF-gefokte Big Lord Carthago (Mylord Carthago – F: Antoon Leyn), Koen Vereecke 8ste met de Oldenburgse merrie Diva Cassina (Cassini I – F: Martin Pangerl) en Brecht Goossens 16de met de BWP-gefokte Laos D (Numero Uno – F: Pierre Vanderlinden).

 

Bij de 6-jarige paarden was het met de SBS-gefokte Gray D Albion DB (Balou du Rouet – F: Hazoy) dat Gofinet de eindlaureaat werd. Goffinet reed zijn hengst door de eindmeet in 25.97 seconden en won zo overtuigend! De 2de plaats ging naar thuisamazone Westborg, die opnieuw kon rekenen op de Zangersheide-gefokte Concordia Z (Chiquitano Z – F: Wim Aegten), waarmee ze zich eind vorige maand op de springtour in Bonheiden ook nog wist te klasseren. Westborg klokte af in 27.93 seconden en was zo bijna een volle seconde sneller dan haar landgenote Manda Rautenberg. Die moest met haar Westfaalse merrie Lady Lord (Mylord Carthago – F: B.J.M Werzenberg) genoegen nemen met de 3de plaats na een finishtijd van 28.82 seconden. Plaats 4 was voor de Deense amazone Rikke Haastrup. Die bracht haar Holsteiner hengst Cavalino (Tannenhof’s Conteur – F: H. Wingenroth) aan de meet in 28.92 seconden en kwam zo 10 honderdsten tekort voor een podiumplaats. De 5de plaats bleef opnieuw in eigen land met Pascale Haep en de SF-gefokte Chartraine Pre Noir (Kannan – F: Nicolas & Jean-Sylvestre Martin). Zij zorgden voor een finishtijd van 28.95 seconden. Jan Vlemmix werd nog 8ste met de KWPN-gefokte Henricus (Spartacus TN), Maria Magdalena Celotto 10de met de SBS-gefokte Gaga Lady (Diamant de Semilly – F: Roland Pellaers).

TAGS   |   CHLOE ASTON   |   MANDA RAUTENBERG   |   PASCALE HAEP   |   RIK HEMERYCK   |   RUBEN LAMERS   |   SOFIA WESTBORG   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions