CSI3* Lanaken: Raijmakers blijft Belgen voor
13/04/2018 14:21
20/03/2023 00:34
3 min

Door het drukke programma werd er vanmorgen in Lanaken om en bij de klok van 08.00u op alle drie de Arena’s al gestart met de eerste rubriek. Op de Almé Z Arena stond een 1.30m rubriek voor de ruiters en amazones van de CSI3* op het programma en hierin was het de Nederlander Piet Raijmakers Jr. die zijn slag wist thuis te halen. Hij finishte met de 12-jarige Gracefull W (Cicero Z Van Paemel) in 30.43 seconden en wist zo een trio Belgen achter zich te laten. De eerste van dat trio Belgen was Dieter Vermeiren, die vorige week nog deel uitmaakte van het Young Rider team dat de landenwedstrijd won in Opglabbeek. Vermeiren klokte met de 10-jarige Ilias van het Hof Ter Velde (Unique II Drum V/H Juxschot) af in 31.60 seconden en kwam zo ruim een seconde tekort voor de overwinning. De 3de was voor de winnares van de openingsrubriek van gisteren: Tatiana Troiani met haar 16-jarige Sister van de Wolvendries (Contra-A). Troiani toverde een tijd van 32.65 seconden op het scorebord en verzekerde zich zo van een podiumplaats. Neal Vanderwegen kwam dan weer net tekort voor een podiumplaats… Hij kruiste met de 9-jarige Isidor J.H.Z. (Indorado) de meet in 32.89 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de plaats. De Duitse amazone Ellen Kölz was de 5de in de rijd. Zij zorgde met de 10-jarige Picobella 6 (Perigueux) voor een eindtijd van 33.47 seconden.

Verder wist ook Gregory Wathelet zich 2 keer te klasseren. Hij werd 9de met de 7-jarige Faut-IL des 7 Vallons (Comme Il Faut) en 15de met de 8-jarige Ace Of Hearts (Aliandro B). Voor Stéphanie Andries met de 7-jarige Lysanne Van ’T Winnenhof (Elvis Ter Putte) was er een 11de plaats.

In de 1.40m rubriek die tegelijkertijd plaatsvond op de Ratina Z Arena was het dan weer Kirsten Rombouts die zich liet opmerken. Rombouts reed in deze Tabel A rechtstreeks op tijd haar 11-jarige Cerona Van Beek (Tangelo Van De Zuuthoeve) naar een finishtijd van 59.06 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats. De overwinning was opnieuw voor de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf. Die kon net als gisteren rekenen op de 12-jarige Salta de Cartigny (Zandor Z) en zette de klok stil op een overtuigende 55.56 seconden. De Britse amazone Millie Allen wist zich nog net tussen Bettendorf en Rombouts in te nestelen. Zij klokte met de 10-jarige Newton Tigra (Atlantic) af in 58.10 seconden en eiste zo de 2de plaats op. De 4de plaats ging naar de Duitse amazone Jörne Sprehe. Die kwam met de 9-jarige Chepetta 3 aan de finish in 60.53 seconden en was zo 32 honderdsten van een seconde sneller dan de Japanner Tae Sato. Die vervolledigde de top 5 met zijn 11-jarige Quintana de Capitol (Quidamo).

Verderop in het klassement was er nog een 12de plaats voor Gilles Detry met de 9-jarige Catwalk Harry (Verdi), een 13de plaats voor Gilles Dunon met de 10-jarige Chevalier de La Sure (Cambito van de Helle), een 15de plaats voor Gilles Thomas met de 8-jarige Edison Van Schuttershof (Udarco Van Overis), een 19de plaats voor Jérôme Guery met de 8-jarige Ero Del Pierire (Cero), een 23ste plaats voor Koen Vereecke met de 9-jarige Jativia (Cardento VDL), een 24ste plaats voor Tatiani Troiani met de 10-jarige Cash Flow III (Calato), een 25ste plaats voor Ann Carton-Grootjans met de 9-jarige Jakarta Royale D.S. (Arko III) en een 28ste plaats voor Emilie Conter met de 13-jarige Fragile Van T Paradijs (Indoctro).