Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/12/2018 22:11 - Algemeen

Pieter Devos neemt droomstart in WB finale

Zonet werd in Paris Bercy de eerste manche van de wereldbeker jumping afgewerkt en die werd gewonnen door de Amerikaanse amazone Beezie Madden (54) met Breitling. Het eerste onderdeel was een jachtparcours, waarbij springfouten worden omgezet in strafseconden. Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) ambieerde vooraf een top tien plaats, wat uitzicht geeft op het podium van zondag. Philippaerts begon zoals het hoort op snelheid, maar tikte meteen de eerste hindernis aan. De balk viel en die vier strafpunten werden omgezet in vier seconden. Daardoor valt Olivier Philippaerts terug naar de dertiende plaats. Pieter Devos verging het beter. ‘Ik ga niet voor winst en niet op volle snelheid rijden. Ik ga op verstand rijden’, vertelde Devos vooraf. Hij voerde het perfect uit. Pieter en Espoir, in augustus nog vierde op het EK, kwamen foutloos aan de finish in een scherpe tijd. Hij staat na de eerste manche op een zesde plaats en zit daarmee wel in de begeerde top tien na de eerste manche van de finale.

Ook Daniel Deusser kwam goed uit de startblokken. Deusser van Stephex Stables en Cornet d’Amour wonnen de wereldbekerfinale in 2014. Zij werden tweede in het jachtparcours. Harrie Smolders opteerde voor Zinius voor het jachtparcours. Ze kregen helaas twee springfouten en staan op de zestiende plaats. Smolders start morgen met Emerald, al is het podium momenteel ver weg. 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS   |   STEPHEX STABLES

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions