CSIYH1* Oliva: Daigneux-Lange in de prijzen
11/04/2018 17:00
18/03/2023 22:11
2 min

Onder de Spaanse zon in Oliva werd gisteren het startschot gegeven van het laatste deel van de Mediterranean Equestrian Tour 2018! Voor ons land zijn Jessica Geurt, Boy-Adrian Van Gelderen, Alex Grove en Fabienne Daigneux-Lange opnieuw present en die laatste wist zich vandaag 2 keer in de prijzen te rijden.

Het waren de 6-jarige paarden die er vanmorgen om 10.00u als eerste aan mochten beginnen op de Valencia Arena. In een barrage met 14 deelnemers reed Daigneux-Lange haar Zangersheide-gefokte Tinka’s Fee Sauveniere Z (Tinka’s Boy – F: Fabienne Fdlh+Daigneux Lange) door de eindmeet in 35.55 seconden en strandde zo op de 5de plaats. Het was de Deense ruiters Frederik Frank Madsen die als snelste aan de meet kwam. Hij klokte met de Holsteiner Nic Nac 10 (Nerrado – F: Zg Friedrich & Meie) af in 32.98 seconden en wist zo nipt de Nederlander Rogier Linssen voor te blijven. Die stopte met de KWPN-gefokte Hilke (Eldorado Vd Zeshoek) de klok op 33.01 seconden en moest zo genoegen nemen met de 2de plaats. Ook de Brit Adrian Whiteway was er met zijn Iers Sportpaard Cooley Network (Boswell Mr Heart) dicht bij. Hij kruiste de meet in 33.03 seconden en werd zo 3de. Net naast het podium strandde de Fransman Cedric Bellanger. Hij zette met de BWP-gefokte Maristy H (Inshallah de Muze – F: H. Heeres) af in 33.39 seconden.

Bij de 7-jarige paarden wist Daigneux-Lange zich dan weer nipt te klasseren met de KWPN-gefokte Griet (Bugatti VDL - F: J.A Coolen), waarmee ze eerder dit jaar al een proef won in Oliva en ook al een keer de beste was op de Sunshine Tour. Ze kreeg een springfout in de basisomloop, maar door haar snelle ronde volgde ze net achter de 10 foutlozen. Het was Groot-Brittanië dat hier triomfeerde met Jane Annett en haar Iers Sportpaard Hold Up (Diarado – Jackie Lee). Annett klokte af in 39.63 seconden en was zo 6 honderdsten van een seconde sneller dan de nummer 2 in de stand. Dat werd de Amerikaanse amazone Bliss Heers, die kon rekenen op haar KWPN-gefokte Goodbye (Eldorado Vd Zeshoek – F: Weenink). De 3de plaats ging naar de Duitser Tobias Kuhlage. Die reed zijn Catinka CR (Clarimo – F: Georg Clausen) door de finish in 39.73 seconden en wist zo de Ierse amazone Jenny Rankin van het podium te houden. Rankin, die al enkele weken actief is in Oliva, kruiste met haar Iers Sportpaard Sea Topblue (Chacco-Blue – F: James And John Meade) de meet in 40.41 seconden en strandde zo op de 4de plaats. De 5de plaats tenslotte bleef in eigen land met Ruben Gomez Crespo en zijn Draco de Pravia (Darco). Hun chronotijd was 42.36 seconden.

Bij de 5-jarige paarden was het dan weer Jessica Geurts die zich in de prijzen wist te rijden. Ze werd 8ste met de Zangersheide-gefokte Copa du Cache Pot Z (Cooper Van De Heffinck – F: Alex Geurts & Gino Van Bunder) en 12de met de KWPN-gefokte I Have No Name (Durango VDL – F: De Radstake).