Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/03/2018 14:44 - Jumping

CSIYH1* Bonheiden: Hendrickx wint rubriek 5j

In het Hippisch Centrum C&M in Bonheiden waren het ook vandaag opnieuw de 5- en 6-jarige paarden die er als eersten aan mochten beginnen. In de rubriek voor de 5-jarige paarden was het onze landgenoot Dominique Hendrickx die de overwinning in eigen land wist te houden. Hij finishte in de 2de fase met de SBS-gefokte Hagadir de l’Epinette (Dayton Sitte – F: Jean-Marc Velghe) in 34.55 seconden en stond zo bovenaan de rangschikking. De 2de plaats was net als gisteren voor de Britse amazone Ashlea Silk-Jones met de Hannoveraanse merrie Clint Star (Carrico – F: Jan Crome-Sperling). Silk-Jones klokte af in 35.08 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort om Hendrickx van de troon te stoten. De 3de plaats bleef opnieuw in eigen land met Pascale Haep en de SBS-gefokte Happy Melody de La Defliere (Button Sitte – F: Charles Rolland). Haep, die gisteren ook al goed was voor een 5de plaats, zette de klok stil op 36.37 seconden en vervolledigde zo het podium. Ook voor Janine Rijkens met de Holsteiner Fein Brasil (Alant 5 – F: Kuehl Kersten) en de Braziliaan Ricardo Corrêa Reinert met de KWPN-gefokte Izarra Vds (Chodinho Vds – F: Van Der Schaar) was er nog een plaatsje in de top 5 van het klassement. Bart Vanderstraeten werd nog 10de met de BWP-gefokte Nelson du B&A (Fidjy Of Colors – F: Michel Soors.

 

Bij de 6-jarige paarden kwam de beste Belgische prestatie van Guillaume Ruant met de Zangersheide-gefokte Napoleon Of Picobello Z (Nabab De Reve – F: Picobellohorses). Ruant kruiste de meet in 33.35 seconden en bezette daarmee de 2de plaats. Enkel de Braziliaan Felipe Moreira Braga wist het iets sneller te doen. Hij reed zijn BWP-gefokte Modena J&F (Triomphe de Riverland – F: Van Dijck Hengstenhouderij) door de eindmeet in 32.73 seconden en schreef zo de rubriek op zijn naam. Het brons was voor de Zweedse amazone Sofia Westborg met de Zangersheide-gefokte Cordordia Z (Chiquitano Z – F: Wim Aegten), waarmee ze de laatste weken al verschillende rubrieken wist te winnen. Westborg zette de klok stil op 33.82 seconden en vervolledigde zo het podium. Na zijn 5de plaats van gisteren was er vandaag een 4de plaats voor de Braziliaan Ricardo Corrêa Reinert. Hij finishte met de KWPN-gefokte Hot Shot Vds (Spartacus – F: S. Van Der Scaar – Van Der Hoven) in 34.01 seconden en greep zo dus naast een podiumplaats. De 5de plaats tenslotte was voor amazone Ilaria Sutera. Zij kwam met de SF-gefokte Carlina de Coquerie (President – F: Raphael Dulin-Annnick Legoupil) door de chrono in 34.51 seconden. Ook Julie Pascale Ruant wist zich opnieuw te klasseren. Zij werd na haar 7de plaats van gisteren vandaag 8ste met de AES-gefokte Bono Ter Linden (Bamako de Muze – F: Dirk Van Poucke).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions