Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/03/2018 19:57 - Jumping

CSIYH1* Bonheiden: Bunoit Moeskops wint 6j!

In het Hippisch Centrum C&M in Bonheiden werd vanmorgen om 11.00u de aftrap gegeven van de tweede week van de springtour! Het waren net als vorige week de jonge paarden die er als eersten aan mochten beginnen met een Tabel A in 2 fasen.

 

Bij de 6-jarige paarden bleef de overwinning in eigen land dankzij Bunoit Moeskops en de BWP-gefokte Memphis Van ’T Hulgenrode (Elvis Ter Putte – F: Stal De Ridder). Moeskops finishte in de 2de fase in 32.36 seconden en was zo ruim 2 seconden sneller dan de concurrentie. De Duitse amazone Louisa Dangela kwam met de Hannoveraanse ruin Perix (Perigueux – F: Bernhard Nordbeck) het dichtst in de buurt, zij kwamen aan de meet in 34.45 seconden en moesten zo duidelijk hun meerdere erkennen in Moeskops. De Zweedse Sofia Westborg nam de 3de plaats voor haar rekening. Zij klokte af in 34.80 seconden en kon hiervoor rekenen op de BWP-gefokte Mimi de Laubry (Elvis Ter Putte – F: Haras De Laubry). Onze landgenoot Gilles Dunon moest tevreden zijn met een plaatsje naast het podium. Hij zette met de BWP-gefokte Montreal Van Strokapelleken (Inshallah de Muze – F: André Van Den Nest) de klok stil op 35.84 seconden en werd zo 4de. De 5de plaats tenslotte was voor de Braziliaan Ricardo Corrêa Reinert. Hij reed de KWPN-gefokte Hot Shot Vds (Spartacus – F: S. Van Der Scaar – Van Der Hoven) door de eindmeet in 37.36 seconden. Voor Julie Pascale Ruant en de AES-gefokte Bono Ter Linden (Bamako de Muze – F: Dirk Van Poucke) was er nog een 7de plaats.

 

Diezelfde Ricardo Corrêa Reinert was net ervoor ook al de eindlaureaat geworden in de rubriek voor de 5-jarige paarden. Hij finishte met de KWPN-gefokte Izarra Vds (Chodinho – F: Van Der Schaar) af in 33.65 seconden en ga zo de concurrentie het nakijken. De 2de plaats ging naar de Britse amazone Ashlea Silk-Jones. Zij klokte met de Hannoveraanse merrie Clint Star (Carrico – F: Jan Crome-Sperling) af in 34.70 seconden en kwam zo ruim een seconde tekort voor de overwinning. De 3de plaats was voor de Braziliaan Bernardo Mathias. Hij kruiste met de BWP-gefokte Nona JW (I Am Moerhoeve’s Star – F: Jan Wuytack) de meet in 35.07 seconden en vervolledigde zo het podium. Sofia Westborg haalde het podium dan weer net niet… Zij reed de BWP-gefokte Nobel S (Cantario – F: Hens-Verelst) door de eindmeet in 35.74 seconden en legde zo beslag op de 4de plaats. Onze landgenote Pascale Haep wist te top 5 te vervolledigden. Zij kwam aan de meet in 43.27 seconden en kon hiervoor rekenen op de SBS-gefokte Happy Melody de La Defliere (Button Sitte – F: Charles Rolland).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions