Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/03/2018 07:10 - Jumping

LGCT Mexico: Jos Verlooy 5de in eerste ronde

In Mexico City werd gisterenavond om 22.30u Belgische tijd (15.30u plaatselijke tijd) de eerste ronde van de Longines Global Champions League gesprongen. Het werd een Tabel A rechtstreeks op tijd over een hoogte van 1.50m/1.60m waarbij de ruiters en amazones dus reden voor een individueel klassement, maar ook voor het teamklassement.

 

Onze landgenoten gingen alvast goed van start met maar liefst 5 klasseringen in de top 13! Het beste Belgische resultaat kwam van Jos Verlooy met de 13-jarige schimmelhengst Caracas (Casall). Hij stopte de klok op 69.93 seconden wat hem een 5de plaats opleverde. De overwinning was voor de Italiaanse Stephex-ruiter Lorenzo De Luca. Die finishte met de 12-jarige Limestone Grey (Try-Time) in 64.95 seconden en wist zo de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar voor te blijven. Aznar, die donderdag de 1.45m openingsrubriek op zijn naam schreef, kwam met de 13-jarige Fidux (Malito de Reve) aan de meet in 65.36 seconden en moest zo genoegen nemen met de 2de plaats. De 3de plaats was voor de Ier Shane Sweetnam, die eerder op de dag ook al een rubriek wist te winnen. Hij reed de 10-jarige Main Road (Heartbeat) door de eindmeet in 68.08 seconden en vervolledigde zo het podium. Voor zijn landgenoot Darragh Kenny was er dan weer een 4de plaats. Hij finishte met de 11-jarige Cassini Z (Cassini II) in 68.37 seconden.  

 

Ook Gregory Wathelet met de 12-jarige Coree (Cornet Obolensky), Jérôme Guery met de 12-jarige Garfield de Tiji des Templiers (Quasimodo Z) en Belgisch Kampioen Nicola Philippaerts met de 10-jarige H&M Chilli Willi (Casall) wisten het foutloos te houden. Zij werden respectievelijk 8ste, 9de en 10de. Olivier Philippaerts kreeg met de 9-jarige Extra (Berlin) een strafpunt voor tijd aangerekend en werd zo 13de.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions