Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/03/2018 09:12 - Jumping

CSI2* Oliva: de Grande en Vervoort scoren

Niet alleen op de springtours in eigen land kwamen onze landgenoten gisteren sterk voor de dag, ook op de Mediterranen Equestrian Tour in Oliva waren er gisteren weer enkelen die zich in de kijker wisten te rijden. Zo wist Jean-Christophe de Grande zich na zijn 3de plaats van voor de middag opnieuw op het podium te rijden in een rubriek na de middag. In de Gold 1.40m rubriek, een Tabel A rechtstreeks op tijd met 92 deelnemers aan de start, klokte hij met de 8-jarige Kanto Quality (Chacco Blue) af in 62.72 seconden en strandde zo opnieuw op de 3de plaats. Het was de Brit Joseph Clayton die de rubriek overtuigend op zijn naam wist te schrijven. Hij finishte me de 11-jarige Carolus K Dhi (Indoctro) in 59.45 seconden en was zo meer dan 3 volle seconden sneller dan de concurrentie. De Argentijn Pablo Bernachia kwam het dichtst in de buurt, hij kruiste met de 15-jarige Carnaval du Rouet (Balou du Rouet) de meet in 62.68 seconden. Ook de Rus Sergey Petrov met de 14-jarige Darco’s Darwin (Udarco Van Overis) en de Duitser Tobias Bremermann met de 13-jarige Vicky 216 (Quidam’s Rubin) wisten zich te verzekeren van een plaatsje in de top 5.

 

Jonas Vervoort wist zich dan weer in de kijker te rijden in de Silver 1.35m rubriek, eveneens een Tabel A rechtstreeks op tijd. Vervoort klokte met de 11-jarige Cibalia (Numero Uno) af in 61.87 seconden en kwam zo 31 honderdsten van een seconde tekort voor een podiumplaats. Ook vorige week wist Vervoort zich al 2 keer te klasseren met deze merrie. De overwinning in deze rubriek ging naar de Zweedse amazone Stephanie Holmén. Zij reed de 8-jarige Billy Cointreau (Billy Congo) door de eindmeet in 59.70 seconden en bleef zo als enige onder de kaap van 60 seconden. De 2de plaats was voor de Franse amazone Penelope Leprevost en de 9-jarige Exellentie (Berlin). Leprevost finishte in 60.82 seconden en wist zo de Britse amazone Katie Pytches voor te blijven. Die vervolledigde met de 8-jarie Csf Olympic Lady (Luidam) de top 3 na een chronotijd van 61.56 seconden. Ook de Nederlandse Kim Emmen wist zich nog net in de top 5 te klasseren. Hij zette met de 8-jarige Fiolita de klok stil op 62.00 seconden.

 

In de Gold 1.45m rubriek, een rubriek die meetelde voor de Longines Ranking, was er een klassering voor Annelies Vorsselmans met de 8-jarige Chavantele Z (Chippendale Z). Ze reed de Zangersheide-gefokte merrie door de eindmeet in 70.80 seconden en strandde zo op de 11de plaats. Winst was er voor de Amerikaan Michael Hughes, die rijdt voor de stal van Enda Carroll van Ashford Farm. Hij zette met de 14-jarige Zerlin M (Berlin) de klok stil op 64.41 seconden en won zo al zijn 3de rubriek. De 2de plaats was voor de Amerikaan Lance Whitehouse met de 9-jarige Miss Belverdere (Ashby). Whitehouse kwam aan de meet in 66.75 seconden en kwam dus ruim 2 seconden tekort voor de overwinning. Met een chronotijd van 67.12 seconden was de 3de plaats voor de Duitser Jörg Oppermann. Hij kon hiervoor rekenen op de 17-jarige Che Guevara 17 (Concept 2). De Fransman Tanguy Dobremez moest dan weer genoegen nemen met een plaatsje naast het podium. Hij kruiste met de 15-jarige Psyche de Virton (Kashmir Van Schuttershof) de meet in 67.30 seconden en bezette zo de 4de plaats. De Duitser Philip Houston sloot de top 5 af, hij bracht de 15-jarige Loewenherz 81 (Lordano 7) aan de meet in 67.31 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions