Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/03/2018 22:19 - Jumping

CSI2* Lier: De Pelsmaeker en Heudens winnen!

Terwijl men om 11.00u op de Stephex Arena startte met de twee kwalificatieproeven voor de Longines Rankingproeven en de Grote Prijs stond er op de Flandria Arena een 1.30m rubriek in 2 fasen op het programma. Doordat er in totaal maar liefst 125 combinaties aan de start verschenen werd de einduitslag opgesplitst in 2 verschillende klassementen.

 

In het eerste klassement was de overwinning voor Julie De Pelsmaeker met de 10-jarige Contendra (Contender). De Pelsmaeker zette in de 2de fase de klok stil op 26.08 seconden en zo stond ook zij op kop van een volledig Belgisch podium. De 2de plaats ging namelijk naar Liesje Vanderwegen en de 12-jarige Grease Van T Prinsenveld (Casario II). Vanderwegen finishte in 27.75 seconden en was zo net geen halve seconde sneller dan Hendrik Denutte, die vorige maand in het Spaanse Oliva verschillende rubrieken wist te winnen. Denutte kwam met de 10-jarige Dulora (Quaprice Du Bois Margot) aan de meet in 28.23 seconden en stond zo mee op het podium. Net naast het podium viel de Zweedse amazone Malin Parmler. Zij kruiste met de 10-jarige Dagma (Tangelo Van de Zuuthoeve) de meet in 29.21 seconden. Max Sebrechts wist de top-5 af te sluiten met zijn 9-jarige J’Adore Van de Meulenberg (Ogano Sitte). Hun chronotijd was 29.60 seconden. Sebrechts werd ook nog 7de met de 13-jarige Fantast (Muscaris D’Ariel), Julien Denaeyer 8ste met de 9-jarige Noukie Z (Nabab de Reve), Liesje Vanderwegen 11de met de 8-jarige Cayenne JH Z (Calvaro Z), Gilles Thomas 12de met de 10-jarige Indiana V.H. Kapelhof (Chatman) en 16de met de 8-jarige Konak (Nabab de Reve) en tenslotte Thomas Kairis 15de met de 8-jarige Kanselier V/D Donkhoeve (Vagabond de la Pomme).  

 

In het tweede klassement was het Marthe Heudens die met de hoogste eer ging lopen. Zij klokte in de 2de fase met haar 14-jarige Best Mix Evana (Querlybet Hero) af in 26.96 seconden en was zo over overtuigende winnares. Christophe Verheyen nam de 2de plaats voor zijn rekening. Hij bracht de 10-jarige Kaeton Van Loo (Muscaris D’Ariel) aan de meet in 28.04 seconden. De 3de plaats op het podium was voor de Zweedse amazone Emma Emanuelsson. Zij kwam met de 8-jarige Stardust (Chacco-Blue) aan de meet in 29.14 seconden. De 4de plaats ging dan weer naar Duitsland met Thomas Brandt en de 8-jarige Letizia 49 (Lord Pezi). Brand klokte af in 29.42 seconden en wist zo de Britse amazone Rose Moss voor te blijven. Die zette met de 10-jarige For Sienna Z (Flipper D’Elle) de klok stil op 30.28 seconden en strandde zo op de 5de plaats. Elisa Strubbe werd hier nog 7de met de 10-jarige Imoon (Bentley Van De Heffinck), Constant van Paesschen 10de met de 8-jarige Chellano II (Contender), Julie De Pelsmaeker 11de met de 11-jarige Artico 2 (Artani 2), Jeroen Appelen 15de met de 8-jarige Vegas Du Val D’Or Z (Vagabond de la Pomme) en Claire Putters 16de met de 11-jarige Hector (Cicero Z Van Paemel).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions