18/03/2018 18:11
18/03/2023 09:21
2 min

Op Le Saut Hermès in Parijs heeft Niels Bruynseels zojuist opnieuw voor een topprestatie gezorgd met zijn 12-jarige merrie Gancia de Muze (Malito de Reve)! 43 honderdsten van een seconde scheidde hem van een tweede CSI5* GP-zege in evenveel weken!

Le Grand Palais was aardig volgelopen voor de afsluitende Grand Prix Hermès die 47 topcombinaties aan de start kreeg. Het parcours was uitzonderlijk moeilijk wat er voor zorgde dat er 14 combinaties in slaagden om in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich te plaatsen voor de barrage. Daarin was het de Fransman Simon Delestre die voor een spectaculaire overwinning wist te zorgen! Delestre, die gesponsord wordt door Hermès, zette alles op alles en reed zijn 13-jarige Hermès Ryan (Hugo Gesmeray) naar een chronotijd van 34.54 seconden! Een tijd die niet meer verbeterd zou worden! Al kwam onze landgenoot Niels Bruynseels weer erg dicht in de buurt… Bruynseels, die afgelopen zondag nog de CSI5* GP van s’ Hertogenbosch won, reed opnieuw een sterke barrage met zijn Gancia de Muze, maar kwam met zijn finishtijd van 34.97 seconden uiteindelijk net tekort voor zijn tweede zege op een rij! De 3de plaats ging naar de Duitser Marcus Ehing met de 15-jarige Cornado NRW (Cornet Obolensky). Ehning, die vorige week met Cornado 2de werd achter Bruynseels, kwam als allereerste in de ring en had met 35.72 seconden direct een heel scherpte tijd neergezet. Europees Kampioen Peder Fredricson greep nest naast een podiumplaats. Hij kwam met de 10-jarige Hansson WL (Hip Hop) door de eindmeet in 36.46 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de plaats. De 5de plaats tenslotte was voor de Fransman Olivier Robert. Hij klokte met zijn 11-jarige Temp de Paban (Jarnac) af in 38.26 seconden. Zowel Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (Landzauber), als Gregory Wathelet met Iphigeneia de Muze (Erco Van ’T Roosakker) en Nathan Budd met Cadix Des Rosiers (Kashmir Van Schuttershof) reden een sterke ronde, maar kregen allen een springfout in de basisomloop.