Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/02/2018 17:17 - Jumping

O. Philippaerts 2de in WB van Göteborg!

Een kleine waterkans had Olivier Philippaerts nog op deelname aan de Wereldbekerfinale in Parijs… Hij reisde naar Götenborg af wetende dat hij in de Wereldbeker 1ste of 2de moest eindigen om zich te kwalificeren voor de grote finale! Geen sinecure als we het naar het sterke deelnemersveld keken, maar hij is dan toch in geslaagd!

 

In een barrage met 11 kwam Olivier als laatste aan de start met zijn 12-jarige H&M Legend of Love (Landzauber), hij zette werkelijk alles op alles en finishte uiteindelijk in 37.42 seconden! Net niet goed genoeg voor de overwinning in de Wereldbeker, maar net wel goed genoeg voor de kwalificatie! De overwinning moest hij laten aan de Zweed Henrik von Eckermann! Die was als 4de starter in de ring gekomen en had met zijn 12-jarige Mary Lou 194 (Montendro) de klok stil gezet op 36.89 seconden, een tijd waar de volgende combinaties een voor een hun tanden op stuk beten. De 3de plaats was voor de Brit Michael Whitaker en de 12-jarige JB’s Hot Stuff (Locarno), donderdag nog winnaar van de 1.50m hoofdrubriek! Whitaker kruiste de meet in 37.52 seconden en wist zo onze landgenoot Nicola Philippaerts van het podium te houden. Die kon ook niet anders dan tevreden zijn van zijn rit met de 11-jarige H&M Harley vd Bisschop (Dulf van den Bisschop). Ook zij reden een heel sterke ronde en kwamen aan de meet in 37.62 seconden. De Fransman Aldrick Cheronnet nam de 5de plaats voor zijn rekening. Hij klokte met zijn 11-jarige Tanael des Bonnes (Watch Me van ’t Zorgvliet) af in 41.89 seconden. De Duitser Marcus Ehning was opnieuw de pechvogel. Hij wist met zijn 13-jarige Comme Il Faut (Cornet Obolensky) als enige onder de tijd van von Eckermann te duiken, maar kreeg een springfout op de uitsprong van de dubbelsprong waardoor hij genoegen moest nemen met de 7de plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions