CSIYH1* Lier: Demeersman wint de 7j!
17/02/2018 15:38
18/03/2023 09:26

Net als in de ochtendrubriek voor de 5- en 6-jarige paarden bleef ook in de rubriek voor de 7-jarige paarden de overwinning in eigen land. Het was Dirk Demeersman, die afgelopen week nog de rubriek voor de 7-jarige hengsten won in het Sentower Park, die als snelste door de chrono kwam met zijn BWP-gefokte Little-Billy (Arko III – F: Stal Cavallini). Ze klokten af in 57.71 seconden en lieten zo de concurrentie achter zich. Op de 2de plaats kregen we met Eshter Schelfaut een Belgische amazone. Schelfaut, die gisteren ook al 9de was, finishte met haar BWP-gefokte Lalique (Free Style – F: Gerry Van Avermaet) in 58.17 seconden en wist zo Wilm Vermeir voor te blijven. Die vervolledigde met de Zangersheide-gefokte Quinola RVL Z (Quintender – F: RVL Sportpaarden) het podium na een chronotijd van 59.05 seconden. Net naast het podium viel dan weer Ive Tonet met de KWPN-gefokte Givoli (Darco – F: G.J.A. Moerings). Hun chronotijd was 59.26 seconden. De top 5 werd net als gisteren vervolledigd door de Brit Robert Whitaker. Hij reed de Zangersheide-gefokte Val De Vauxelles Z (Va Vite – F: Rene Loeys) door de eindmeet in 59.26 seconden. Verder was er nog een 10de plaats voor Ive Tonet met Cava en een 11de plaats voor Frédéric Vernaet met de de BWP-gefokte hengst Lavallino Ter Klomp (Clearway – F: Tom Nelissen).