CSI2* Lier: Bart Clarys wint avondrubriek!
16/02/2018 07:44
18/03/2023 23:52
3 min

Onze landgenoot Bart Clarys heeft gisterenavond de 1ste dag van CSI Lier afgesloten met een overwinning in de Prijs L&M Sporthorses, een 1.40m rubriek rechtstreeks op tijd die tevens diende als kwalificatie voor de GP. Clarys klokte daarin met zijn 14-jarige El Cid (Caesar Van De Helle) af in 60.33 seconden en gaf zo de concurrentie het nakijken. Vervolgens was het 3 keer Nederland met op de 2de plaats Pieter Raijmakers JR en de 10-jarige Van Schijndel’s Double Bee (Lord Z). Die finishte in 60.92 seconden en wist zo net zijn landgenoot Jarno Van Erp voor te blijven. Die moest met de 12-jarige Bon Giorno GO (Tygo) genoegen nemen met de 3de plaats na een chronotijd van 61.64 seconden. Amazone Aniek Diks was de 3de Nederlandse combinatie in de rij. Zij kruiste met de 15-jarige Winston Jumper R (Cantos) de meet in 62.27 seconden en viel zo net naast het podium. De Britse Julie Andrews vervolledigde de top 5 met haar 13-jarige Ayrton IV (Cantos), dit na een chronotijd van 64.68 seconden. Kirsten Rombouts werd nog 7de met de 9-jarige Euptric Van Beek (Clintord), Mathias Hazebroek 9de met de 9-jarige Jurre (Toulon), Gilles Thomas 12de met de 9-jarige Janice (Udarco Van Overis), Frédéric Vernaet 15de met de 9-jarige Dauphine Van T&L (Toulon) en James Peeters 20ste met de 9-jarige J’Adore (Vagabond De La Pomme).

Wat voor onze Noorderburen niet lukte in de Prijs L&M Sporthorses, lukte dan weer wel in de voorafgaande Prijs Azelhof Springtour. Amazone Tessa Hoeksema kruiste in deze 1.40m rubriek met haar 15-jarige Warandash R (Karandasj) de meet in 61.22 seconden en stond zo bovenaan de rangschikking! Het was wel maar nipt, want ze werd onder andere op de hielen gezeten door onze landgenote Ann Carton-Grootjans. Die kwam met haar 10-jarige Irvine Ter Doorn (Toulon), met wie ze in december hier in Lier nog de GP won, aan de meet in 61.24 seconden en kwam zo dus amper 2 honderdsten van een seconde tekort om Hoeksema van de troon te stoten. Ook de Deense Jessica Toelstang kwam aardig in de buurt, zij klokte met de 14-jarige Bjerglunds Campari (Cajus) af in 61.28 seconden nam zo de 3de plaats voor haar rekening. Ook de 4de plaats was nog voor Denemarken met Zascha Nygaard Andreasen en de 9-jarige Grand Coeur 39 (Golden Game). Zij kwamen aan de meet in 61.30 seconden en waren zo 30 honderdsten van een seconde sneller dan de Nederlander Kevin Jochems. Die vervolledigde de top 5 met de ook al 9-jarige Evita (Canturano). Voor Gilles Dunon was er nog een 8ste plaats met de 9-jarige Jango S (Winningmood Van De Arenberg), voor Bart Clarys een 9de plaats met de 12-jarige Best Mix Cigane Z (Contact Van De Heffinck), voor Niels Fockaert een 11de plaats met de inmiddels 17-jarige Ballerina Van Den Aard (Heartbreaker), voor Benny Naessens een 13de plaats met de 9-jarige Just In Time (Nonstop), voor Niels Bruynseels een 16de plaats met de 9-jarige Joker VD Vlasbloemhoeve (Wandor Van De Mispelaere), voor Jeroen Appelen een 18de plaats met de 12-jarige Grappeloup Van Het Reenhof (Larino), voor Cederick Deknudt een 19de plaats met de 10-jarige Beijing Z (Bamako de Muze), voor Ben Beevers een 20ste plaats met de 10-jarige Dante (Indoctro), voor Odile Gierech een 21ste plaats met de 9-jarige Jarno (Nonstop) en voor Simon Morssinkhof een 22ste plaats met de 11-jarige Perigrosso (Perigueux).