CSI2* Lier: Winst voor Rombouts en Demuynck!
16/02/2018 06:51
19/03/2023 18:51
2 min
paardenfotograaf.be

In eigen land wordt er deze week opnieuw overgeschakeld van het Limburgse Sentower Park naar het Lierse Azelhof voor een CSI2*- en CSIYH1* concours. Voor de ruiters en amazones van de CSI2* stonden er gisteren alvast 4 rubrieken op het programma en het moet gezegd, onze landgenoten gingen uitstekend van start… Zo was er een overwinning voor Kirsten Rombouts in de 1.30m openingsrubriek rechtstreeks op tijd. Ze finishte met haar 11-jarige Cerona Van Beek (Tangelo Van De Zuuthoeve) in 63.89 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan de concurrentie. De eerste van die concurrentie was de Brit James Whitaker. Die reed de 9-jarige Mersley Ezri (Mersley Mon Capatain) naar een finishtijd van 65.12 seconden en legde zo beslag op de 2de plaats. Op de 3de plaats zagen we met Julien Denaeyer opnieuw een landgenoot. Hij kruiste met de 10-jarige Quilina Z (Quidam De Revel) de meet in 65.75 seconden en vervolledigde zo het podium. Ook de snelle Duitser Michael Jung wist zich in de top van het klassement te rijden. Jung, die vorige maand in het Nederlandse Kronenberg nog 5 rubrieken wist te winnen, bezette met zijn 9-jarige Daniels Jack S (Diarado) de 4de plaats na een chronotijd van 66.23 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Noorse amazone Cathrine Tonna. Zij kwam met de 10-jarige Miss Chili (Heartbeat) aan de meet in 68.40 seconden. Andere Belgen die zich in deze rubriek wisten te klasseren waren Niels Fockaert met de 10-jarige Ismira Van Den Aard (Kashmir Van Schuttershof) op plaats 8, Ann Carton-Grootjans met de 9-jarige Jakarta Royale D.S. (Arko III) op plaats 16 en Niels Bruynseels met de 8-jarige Kinky Van ’t Heike (Epleaser Van ’t Heike) op plaats 18.

Ook in de andere 1.30m rubriek bleef de winst in eigen land met Joy Demuynck en de 8-jarige Armageddon Van Het Leeuwerikenhof (Amour He Van Het Leewenrikhof). Zij klokten af in 64.95 seconden en zorgden zo voor het Belgische volklied. De 2de plaats was voor de Zwitser Yann Valentini-Haller. Hij reed zijn 9-jarige Thunder Van ’T Goor Z (Toulon) naar een chronotijd van 65.37 seconden en kwam zo dus een kleine halve seconde tekort om Demuynck van de troon te stoten. Wilm Vermeir nam de 3de plaats voor zijn rekening, hij kruiste met de ook al 9-jarige Jes Van ’T Hoogeinde (Toulon) de meet in 65.90 seconden. En ook de 4de plaats was voor ons land met Bart Anthonissen en de 8-jarige Abbylithya Z (Andiamo). Zij kwamen aan de meet in 66.76 seconden en wisten zo de Zwitserse Barbara Schnieper nog voor te blijven. Die sloot de top 5 af met haar 11-jarige Camara Bella CH (Colman) na een chronotijd van 68.45 seconden. Verder was er nog een 7de plaats voor Juliette Losfeld met de 12-jarige Gig Bravour Van De Basquita (Skippy II), een 11de plaats voor Victor Plas met de 13-jarige Valse De Diamant (Diamant de Semilly) en een 15de plaats voor Piet Calmeyn met de 8-jarige Born To Win AP Z (Bentley Van De Heffinck).