Patrice Delaveau wint de Grand Prix of Hong
11/02/2018 20:59
18/03/2023 09:26

De Longines Masters van Hong Kong werden vanmiddag afgesloten met de Longines Grand Prix of Hong Kong. 20 deelnemers verschenen er aan de start in de basisomloop van deze Grand Prix, de top 12 plaatste zich voor een tweede ronde, waarbij de strafpunten behouden werden weliswaar…

In die tweede ronde werd er gestreden met het mes tussen de tanden, de top 3 van het klassement zat amper 15 honderdsten van een seconde van mekaar! Uiteindelijk was het de Fransman Patrice Delaveau die het laken naar zich toe wist te trekken! Delaveau, die gisteren ook al 2de werd in de 1.50m Speed Challenge, finishte met zijn 13-jarige Aquila HDC (Ovidius) in 37.81 seconden gaf zo de concurrentie het nakijken. De Oostenrijker Max Kühner nam de 2de plaats voor zijn rekening. Hij klokte met de 11-jarige Cielito Lindo 2 (Clarimo) af in 37.88 seconden en kwam 7 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning. De 3de plaats was voor de Duitser Daniel Deusser en zijn 15-jarige Cornet D’Amour (Cornet Obolensky), met wie hij vrijdagavond ook al de 1.50m hoofdrubriek wist te winnen. Deusser reed zijn schimmelruin naar een chronotijd van 37.96 seconden. De Australiër Jamie Kermond nam de 4de plaats voor zijn rekening. Hij zette met de 12-jarige Yandoo Oaks Constellation (Conquistador) de klok stil op 41.35 seconden en wist zo net de Brit Michael Whitaker voor te blijven. Die vervolledigde de top 5 met zijn 11-jarige Calisto Blue (Chacco-Blue) na een tijd van 42.89 seconden. Onze landgenoot Jérôme Guery en de 12-jarige Garfield De Tiji des Templiers (Quasimodo Z) kregen 2 springfouten in de eerste ronde en plaatsten zich dus niet voor de tweede ronde.