Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/01/2018 14:33 - Jumping

CSI5* Zürich: Schwizer start met winst

De top van de wereld is deze week present op de Mercedes-Benz CSI in het Zwitserse Zürich voor de 11de manche van het wereldbekerseizoen. Voor ons land zijn Niels Bruynseels, Jérôme Guery en Olivier Philippaerts afgereisd in de hoop nog wat punten te sprokkelen, vooral Bruynseels kan nog wat punten gebruiken met het oog op een eventuele deelname in de wereldbekerfinale in Parijs.

 

Gestart werd er vanmiddag om 12.15u met de Hallenstadion Opening Competition, een 1.35m rubriek rechtstreeks op tijd. Veel ruiters hielden het echter bij een ‘opwarmingsrondje’ en reden niet echt voor het klassement. Wie onder andere wel voor het klassement reed was de Zwitser Pius Schwizer! Die zette met de 10-jarige Electric Z (Erco Van ’t Roosakker) de klok stil op 50.27 seconden en zorgde zo meteen voor een eerste Zwitserse overwinning. Ook de 2de plaats bleef in eigen land met Niklaus Rutschi en de 11-jarige Pipilotta (Orlando). Rutschi kwam aan de meet in 50.29 seconden en kwam zo dus amper 2 honderdsten van een seconde tekort om Schwizer van de troon te stoten. De Egyptenaar Sameh El Dahan wist het podium te vervolledigen, hij reed de 15-jarige Championes (Come On) naar een chronotijd van 50.47 seconden. Ook voor Martin Fuchs met de 11-jarige Cristo (Cristo) en voor Hans-Dieter Dreher met de 12-jarige Savita (Stakkato Gold) was er nog een plaatsje in de top 5 van het klassement. Ook Jérôme Guery met de 9-jarige Kel’star du Vingt Ponts (Kannan), Niels Bruynseels met de 10-jarige Israel v/d Dennehoeve (Thunder Van De Zuuthoeve) en Olivier Philippaerts met de 12-jarige Legend of Love (Landzauber) deden het foutloos, maar vielen buiten de prijzen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions