Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/01/2018 22:56 - Jumping

CSI2* Kronenberg: Awouters in de prijzen!

Bij onze Noorderburen wordt er deze week opnieuw internationaal gesprongen in het Hippisch Centrum De Peelbergen in Kronenberg. Wie daar alvast goed begonnen is aan het concours in onze landgenoot Yves Awouters. In de Prijs Verbeek Uitzendbureau, een 1.40m rubriek rechtstreeks op tijd en tevens een kwalificatierubriek voor de GP, finishte Awouters met de 10-jarige Daloa (Lupicor) in 64.42 seconden en strandde zo op de 11de plaats. De overwinning ging hier naar de Zwitserse amazone Barbara Schnieper. Die klokte met de 9-jarige Cicero F (Check IN) af in 60.13 seconden en was zo ruim een seconde sneller dan haar eerste achtervolger. Dat was de Nederlander Patrick Lemmen. Die reed de 10-jarige Ideaal (Andiamo) naar een chronotijd van 61.25 seconden en moest zo dus genoegen nemen met de 2de plaats. De 3de plaats was dan weer voor de Brit David Mcpherson. Die kwam met de 9-jarige Camall (Casall) aan de meet in 62.07 seconden en vervolledigde zo het podium. Ook de Nederlander Timothy Hendrix met de 9-jarige Euro Star (Corland) en de Duitser Hans-Jörn Ottens met de 11-jarige Cash (Vigo d’Arsouilles) wisten zich nog in de top 5 te rijden. Hendrix klokte af in 62.50 seconden, Ottens in 63.14 seconden.

 

In de Prijs Liberty Equine Products, eveneens een 1.40m rubriek rechtstreeks op tijd, werd Awouters dan weer 7de. Met de 9-jarige Carisma Von Hary Z (Clinton II), waarmee hij 2 weken geleden in Opglabbeek ook al enkele klasseringen wist te behalen, finishte hij in 65.05 seconden. De winst was hier voor de in Nederland wonende Portugees Rodrigo Giesteira Almeida, die rijdt voor de stal van Lowie Joppen. Almeida zette met de 9-jarige Elud (Clinton) de klok stil op 59.02 seconden en was zo meer dan 4 seconden sneller dan de Brit Matthew Sampson. Die werd met de 10-jarige Dy Korette (Indorado) 2de na een eindtijd van 63.71 seconden. De 3de plaats was voor de Nederlander John Steeghs met de 8-jarige Favoriet Hbc (Cantos). Steeghs kwam aan de meet in 63.97 seconden en wist zo zijn landgenoot Timothy Hendrix van het podium te houden. Die finishte met de 9-jarige Duanda Of The Lowlands Z (Diamant de Semilly) in 64.14 seconden en werd zo 4de. De 5de plaats tenslotte was voor de Noorse amazone Oda Charlotte Lyngvaer en de 10-jarige Cendy Vdp (Triomphe de Muze), met wie ze vorige week ook al 2 keer 3de was. Zij kruisten de meet in 64.29 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions