Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/01/2018 22:03 - Jumping

CSI5*W Leipzig: 14 foutlozen in kwalificatie

Maar liefst 14 van de 47 combinaties bleven zojuist foutloos in de Wereldbekerkwalificatie van Leipzig en dus werd het een razendsnelle strijd in deze barema A rechtstreeks op tijd. De winnende tijd was uiteindelijk voor Carlos Enrique Lopez Lizarazo die met Admara 2 in 60.64 sec een auto wint.  Admara 2 is een Padinus-zoon die vroeger onder het zadel van Emanuele Gaudiano te zien was. Admara komt tevens uit een goede stam: zijn moeder Somara is een halfzus van wijlen Hickstead, die met Eric Lamaze de grootste successen wist te behalen. 

 

Ook Harrie Smolders deed zijn best om met Zinius nog een overwinning aan zijn palmares toe te voegen. Smolders won vorige maand nog de Wereldbeker van Mechelen met de Nabab de Reve-zoon en wist vorig jaar met de donkerbruine ruin onder andere in de top 3 van Londen, Genève, Samorin, Doha, Opglabbeek, Lausanne, Aken, Hamburg, Versailles, Miami en ’s Hertogenbosch te eindigen. Of ze dat dit jaar gaan kunnen evenaren weten we niet, maar feit is wel dat deze combinatie vorig jaar in Leipzig ook al een proef wist te winnen en het nu met een tweede plaats in 61.95 sec niet veel slechter doet!

 

Simon Delestre legde met Chadino, een Chacco-Blue-zoon, beslag op de derde plaats in 61.98 sec. Ook zij wonnen vorig jaar in Leipzig een proef maar kende toen weinig geluk in de Wereldbeker en de Grote Prijs. 

 

Christian Ahlmann klokte met Ailina 6 (Chico’s Boy) af in 62.40 sec en werd vierde. Hij nam zopas de teugels over van zijn partner Judy-Ann Melchior, die met Ailina vorig jaar nog 3de werd in de Grote Prijs van Brussel.

 

Stephanie Holmén sloot met Flip’s Little Sparrow de top vijf af. Deze VDL Cardento-dochter is tevens een dochter van H&M Butterfly Flip, die wereldbekend werd onder het zadel van Malin Baryard-Johnsson. Vorige maand behaalde het duo nog een 2de plaats in Stockholm maar dit keer verwees hun tijd van 62.98 sec hen naar de vijfde plaats.

 

Voor de Belgen was er minder geluk in deze kwalificatieproef: Francois Mathy Jr zadelde Casanova de L’Herse (Ugano Sitte) en liet met 6 strafpunten het beste Belgische resultaat noteren. Gregory Wathelet, vorige week nog goed voor een tweede plaats in de CSI2* Grote Prijs van Opglabbeek, liep met Iron Man van de Padenborre (Darco) tegen 13 strafpunten aan terwijl Pieter Devos met Espoir (Surcouf de Revel) 20 strafpunten liet noteren.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions