Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.



Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.




Inloggen

Onthoud mij
19/01/2018 15:53 - Jumping

CSI2* Kronenberg: Patteet net naast podium

In het Hippisch Centrum de Peelbergen in het Nederlandse Kronenberg werd vanmorgen op de West Arena begonnen met de Prijs Gemeente Horst a/d Maas, een 1.35m rubriek voor de ruiters en amazones van de CSI2*. Gudrun Patteet was een van de 4 landgenoten die aan de start verschenen van deze Tabel A in 2 fasen en ze wist zich ook meteen in de kijker te rijden. Ze kwam met de 10-jarige Sea Coast B52 F Z (Bamako de Muze) aan de meet in 27.53 seconden en legde zo beslag op de 4de plaats. De overwinning was voor de Nederlander Leon Thijssen. Hij reed de 8-jarige Felix (Zambesi TN) naar een finishtijd van 25.65 seconden en voegde zo een nieuwe overwinning toe aan zijn palmares. Ook de 2de plaats was voor een Nederlandse combinatie met Megan Laseur en de 8-jarige Kastello (Echo Van ’T Spieveld). Zij kwamen aan de meet in 26.40 seconden en kwam dus een kleine seconde tekort om Thijssen van de troon te stoten. De Italiaan Emanuele Gaudiano nam dan weer de 3de plaats voor zijn rekening. Gaudiano, vorige week in Basel nog winnaar van de CSI5* openingsrubriek, zette met de ook al 8-jarige Darlanda (Calendro) de klok stil op 26.66 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Duitse ruiter Tim Rieskamp-Goedeking. Hij reed de 11-jarige Zeelena (Casall) naar een eindtijd van 27.82 seconden.

 

In de Prijs Equestrian Centre de Peelbergen, een 1.40m rubriek ook in 2 fasen, wist Rieskamp-Goedeking het nog net iets beter te doen! Hij finishte met de 9-jarige Calida Lauda (Calido I) in 27.98 seconden en ging zo met de overwinning lopen. De 2de plaats was voor ‘man in vorm’ Michael Jung. Jung, die eerder op de dag al 2de was in de 1.30m rubriek van de CSI1* kruiste de meet in 28.68 seconden en kwam zo 70 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning. De 3de plaats was net als gisterenavond voor de Noorse amazone Oda Charlotte Lyngvaer met haar 11-jarige Cendy Vdp (Triomphe de Muze). Lyngvaer kwam aan de finish in 29.54 seconden en vervolledigde zo het podium. De Zwitser Anthony Bourquard met de 9-jarige Albuehrens Vaya de Brenil Chaine (Quidam de Revel) en de Turk Efe Siyahi met de 10-jarige Daydream (Colman) vervolledigden de top 5. Ook Gudrun Patteet wist zich in deze rubriek opnieuw te klasseren. Zij werd met de 8-jarige Sea Coast Kira (Emerald Van ’T Ruytershof), die in Mechelen nog de Belgian Star Masters sprong onder het zadel van Johan Lenssens, 15de na een chronotijd van 32.84 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions