Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/01/2018 21:06 - Jumping

CSIYH1* Moorsele: Goffinet domineert!

In eigen land wordt er deze week opnieuw internationaal gesprongen in het Zilveren Spoor in Moorsele. Starten deed men met de rubrieken voor de jonge paarden en daarin stond er weer geen maat op onze landgenoot Thierry Goffinet. In de rubriek voor de 5- en 6-jarige paarden was hij de beste met de SBS-gefokte Gray d’Albion –DB (Balou du Rouet – F: Nicole Bouilliart). Hij finishte in de 2de fase in 30.60 seconden en was zo sneller dan de concurrentie. Maar ook de 2de plaats was voor Goffinet, ditmaal met de Oldenburgse Caramba (Balou du Reventon – F: Josiane & Francis Renard). Met de bruine merrie kwam hij aan de meet in 31.35 seconden. De 3de plaats was opnieuw voor een landgenoot met Christophe Leutenez en de Zangersheide-gefokte Contador Z (Cancara Z – F: Luc Vermeersch). Leutenez kwam aan de meet in 33.03 seconden en vervolledigde zo het podium. De 4de plaats was voor de Brit Ronnie Jones. Die kruiste met GRC Crimson (VDL Arkansas – F: Rory Costigan) de meet in 36.48 seconden en was zo ruim 1.5 seconde sneller dan Philippe Le Jeune. Die bezette met de ook al  Zangersheide-gefokte Very High de Muze Z (Vigo d’Arsouilles – F: Joris De Brabander) de 5de plaats na een tijd van 38.09 seconden.

 

Bij de 7-jarige paarden was het dan opnieuw prijs voor Thierry Goffinet. Hij reed de SBS-gefokte Fauve DB (Gitano Van Berkenbroeck – F: Nicole Bouilliart) naar een finishtijd van 26.24 seconden en behaalde zo dus zijn 2de overwinning van de dag! De 2de plaats ging naar onze Noorderburen met Siebe Kramer en de KWPN-gefokte Geronimo DDH (Mr. Blue). Kramer kwam aan de finish in 27.07 seconden en was zo 41 honderdsten van een seconde sneller dan onze landgenote Nadege Taveirne. Die werd met de SBS-gefokte Falcome de la Haie (Calvaro Z – F: Nocolas Soens) 3de. Net naast het podium viel de Ier Ivan Dalton. Hij kruiste met de Iers-gefokte hengst Off the Record (Luidam – F: Roisin Lee) de meet in 28.16 seconden. De 5de plaats was opnieuw voor ons land met David Tanghe en de BWP-gefokte Limoncello (H&M Cabrio van de Heffinck – F: Bart Devriese). Zij klokten af in 28.79 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions