Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/11/2018 21:50 - Jumping

CSI5* Basel: Jérôme Guery wordt 7de

Na een weekje onderbreking wordt er in Europa deze week ook opnieuw op vijfsterrenniveau gesprongen. De ruiters en amazones reizen hiervoor naar Zwitserland voor het internationaal concours van Basel. In de openingsrubriek over een hoogte van 1.40m was het de Zwitser Alain Jufer die de winst in eigen land wist te houden. Hij klokte met de 12-jarige Samira (Baloubino B) af in 53.70 seconden en was zo net iets sneller dan de Nederlander Harrie Smolders. De stalruiter van Axel Verlooy bezette met de 11-jarige Corrada (Oklund) de 2de plaats na een finishtijd van 55.06 seconden. De 3de plaats ging dan weer naar Italië met Luca Maria Moneta en de 9-jarige Ambra (Quintender). Moneta finishte in 55.17 seconden en vervolledigde zo het podium. Op plaats 4 zagen we de Slovaak Bronislav Chudyba. Hij kruiste met de 13-jarige Quinsy (Quidam’s Rubin) de meet in 56.01 seconden en was zo 37 honderdsten van een seconde sneller dan de Fransman Aldrick Cheronnet. Die bezette zo de 5de plaats met de 10-jarige Uris de la Roque (Capital). Het beste Belgische resultaat kwam van Cindy van der Straten. Zij werd 11de met de 14-jarige Balance (Baloubet du Rouet) na een finishtijd van 61.20 seconden. De andere Belgen hielden het bij een opwarmingsrondje.

 

1.45m

 

In de 1.45m rubriek later op de middag kwam het beste Belgische resultaat dan weer van Jérôme Guery! Guery snelde met de inmiddels 16-jarige Papillon Z (Perhaps Van Berkenbroeck) naar een finishtijd van 59.46 seconden en belandde zo uiteindelijk op de 7de plaats. De winst in deze rubriek was voor de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano! Hij zette met de 9-jarige Carlotta (Chaccomo) de klok stil op 56.29 seconden en zit zo sinds begin september aan 9 internationale overwinningen met deze merrie! Op de 2de plaats zagen we met de Duitser Felix Hassmann nog een snelle jongen. Hassmann, die in Mechelen nog 2 rubrieken wist te winnen, finisht met de 13-jarige Cayenne WZ (Claudio) in 57.99 seconden en moest zo genoegen nemen met het zilver. De 3de plaats was voor de Brit Robert Smith en de 11-jarige Cimano E (Unaniem). Smith finishte in 58.58 seconden en wist zo nipt de Zwitser Bryan Balsiger van het podium te houden. Die werd 4de met de 15-jarige Poppee de Damvil (Quidam de Revel) na een chronotijd van 58.85 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Fransman Philippe Rozier. Hij kam met de 13-jarige Reveur de Kergane (Hornet Rose) aan de meet in 58.94 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions