Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/10/2017 23:08 - Jumping

Edwina Tops-Alexander wint WB La Coruña!

De Casas Novas Winter Show in het Spaanse La Coruña werd vanavond afgesloten met de 7de manche van het wereldbekerseizoen. De overwinning was voor de Australische amazone Edwina Tops-Alexander met haar KWPN-gefokte California (l’Esprit)! In een barrage met 8 finishte Tops-Alexander in een tijd van 40.08 seconden en was zo ruim 2 seconden sneller dan de Oostenrijker Max Kühner. Die werd 2de met de Holsteiner hengst Chardonnay 79 (Clarimo) na een chronotijd van 42.33 seconden. De 3de plaats bleef in eigen land met Manuel Fernandez Saro en de ook al KWPN-gefokte Cuidam (Verdi). Saro en Cuidam, die in de barrage als 4de van start gingen, waren de eerste foutloze combinatie en klokten af op 43.89 seconden. De 4de plaats was voor de Ier Denis Lynch met zijn spectaculair springende All Star 5 (Argentinus). Lynch hield het ook foutloos, maar zijn tijd van 45.77 seconden was dus net niet goed genoeg voor een podiumplaats. De 5de plaats tenslotte was voor de Egyptenaar Sameh El Dahan. Hij klokte met Suma’s Zorro (VDL Douglas) af in een snelle 39.97 seconden, maar kreeg helaas een springfout te verwerken. Gudrun Patteet en de Zangersheide-gefokte Sea Coast Pebbles Z (Picasso) kregen in de basisomloop een springfout op de uitsprong van de driesprong en vielen met een 13de plaats net naast de prijzen.

 

1.45m

 

Eerder op de dag stond er voor de ruiters en amazones van de CSI5* ook nog een 1.45m rubriek op het programma. Hierin was de overwinning voor de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano met de 8-jarige Carlotta 232 (Chaccomo). Gaudiano, die met Carlotta eind vorige maand in Madrid ook al 2 rubrieken won, zette de klok stil op 28.23 seconden en was zo net iets meer dan een volle seconde sneller dan de Fransman Julien Epaillard. Die bezette de 2de plaats met de 9-jarige Usual Suspect d’Auge (Jarnac). De 3de plaats ging naar de Nederlander Leopold van Asten. Hij reed zijn VDL Groep Miss Untouchable (Chacco-Blue) naar een chronotijd van 30.17 en vervolledigde zo het podium. De Ier Shane Breen werd dan weer 4de met de 9-jarige Ipswich van de Wolfsakker (Carembar de Muze). Hij finishte in 30.36 seconden en wist zo net de Duitser Felis Hassmann voor te blijven. Die kwam met de 14-jarige Balzaci (Balou du Rouet) aan de meet in 30.57 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions