Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/08/2017 23:22 - Jumping

CSI5* La Coruña: Nederlanders domineren!

De Casas Novas Winter Show in het Spaanse La Coruña is deze week het decor voor de 7de manche van de Wereldbeker in de Western European League!  In de 1.50m hoofdrubriek van vanavond wisten 10 combinaties alle balken in de lepels te houden en zich te plaatsen voor de barrage! Die werd volledig gedomineerd door de Nederlanders met als winnaar Maikel van der Vleuten! Hij klokte met de 11-jarige Salomon (Stolzenberg) af in 34.65 seconden en ging zo met de overwinning lopen. Ook de 2de plaats ging naar onze Noorderburen met Leopold van Asten en zijn VDL Groep Miss Untouchable (Chacco-Blue). Van Asten finishte in 35.82 seconden en was daarmee 80 honderdsten van een seconde sneller dan de Duitser Ludger Beerbaum. Die vervolledigde het podium met zijn inmiddels 14-jarige schimmelmerrie Chiara (Contender). De 4de plaats was voor de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar met zijn Rokfeller de Pleville Bois Mar (L’Arc de Triomph). Het duo zette de klok stil op 37.40 seconden en was zo ruim een halve seconde sneller dan de Zwitser Arthur Da Silva met zijn BWP-er Inonstop van ’T Voorhof (Nonstop). Voor Jos Verlooy met Caracas (Casall) was er een 8ste plaats, voor Zoe Conter met Zeta di Sabuci (Kannan) een 10de plaats.

 

1.45m

 

In de 1.45m openingsrubriek eerder op de dag ging de overwinning overtuigend naar de Fransman Julien Epaillard. Epaillard stuurde de BWP-gefokte hengst Instit de Jucaso (Cooper van de Heffinck) naar een finishtijd van 64.30 seconden en was zo ruim 3.5 seconde sneller dan de Nederlander Jur Vrieling. Die bezette de 2de plaats met de BWP-gefokte hengst Dallas VDL (Douglas) na een finishtijd van 67.82 seconden. De 3de plaats was voor de Britse amazone Laura Renwick, ze finishte met de 12-jarige VDL Groep Alitta (Karandasj) in 68.18 seconden en hield daarmee de Spanjaar Eduardo Alvarez Aznar van het podium. Die strandde op de 4de plaats met zijn ook al BWP-gefokte Fidux (Malito de Reve). De top 5 werd vervolledigd door Jane Richard Philips met Dieudonne de Guldenboom (Nabab de Reve). Zij kwamen aan de meet in 68.90 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions